Hitovka týdne: Kaoma – Lambada

25. srpna 2023·Hudba·Redakce

Kaoma

Zavzpomínejte si s námi na mládí, na letní party, na naše hity. Který letní hit jste nejvíc milovali? My vám dnes přinášíme ten z roku 1989 Kaoma - Lambada.

Dnešní hitovka vás přenese do léta roku 1989, které jsme protančili v rytmu lambády. Tenhle portugalsky zpívaný hit k nám dorazil – paradoxně ne z Portugalska ani z Brazílie, ale – z Francie. V Brazílii byli totiž o rok dřív na dovolené dva francouzští producenti. A všimli si, jak je tam populární tanec zvaný lambáda. Poté, co se vrátili do Paříže, tak angažovali brazilskou zpěvačku Loalwu Braz a argentinského harmonikáře Juana Josého a ještě několik hudebníků a nahráli písničku „Lambada“.

Klip k ní natočili – kde jinde – v Brazílii. Písnička byla ve Francii 12 týdnů první a velmi rychle se šířila do světa. Singl s ní si koupilo 5 milionů lidí. Dodnes je velmi populární a nesmí chybět na žádné pořádné párty. Kdo uměl v roce 1989 tančit lambádu, ten byl vítěz. Na západ od našich hranic dokonce vznikla taneční studia, kde se tenhle tanec vyučoval.

 

Hudba - další články

Doporučujeme