Hitovka týdne: Paul McCartney – Hope Of Deliverance

15. června 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

James Paul McCartney. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Paul McCartneyho - Hope of Deliverance.

Sir Paul McCartney oslaví v sobotu 18. června 80. narozeniny. Proslavil se jako zpěvák a basák The Beatles, s Johnem Lennonem vytvořil nejúspěšnější skladatelský tandem v historii popmusic a poté, co se Beatles v roce 1970 rozpadli, vydal se na úspěšnou sólovou dráhu, během které natočil mj. dva slavné duety s Michaelem Jacksonem a Steviem Wonderem. Řadí se mezi nejbohatší hudebníky na světě s majetkem v hodnotě 800 milionů liber.Je potřetí ženatý a je otcem pěti dětí. Má čtyři dcery a jednoho syna.

Do České republiky zatím zavítal dvakrát – v letech 2004 a 2016 koncertoval v Praze. V roce 1993 vydal výborné album Off The Ground, což bylo jeho už 24. album od rozpadu Beatles. Pochází z něj jeden z jeho největších sólových hitů Hope Of Deliverance.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala!

Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme