Jak to s ním bude dál? Zpěvák Lewis Capaldi zvažuje kvůli zdravotním problémům konec kariéry

5. dubna 2023·Hudba·Redakce

Lewis Capaldi (Zdroj: Profimedia)

Zpěvák Lewis Capaldi není českému publiku neznámý. Dokazuje to fakt, že před měsícem a půl vyprodal největší českou halu, pražskou O2 arenu. Sympatický Brit teď ale přiznal, že kvůli zdravotním problémům zvažuje konec své intenzivní, ale krátké hudební kariéry. Informaci přinesl web LADBible.

Skotský skladatel a zpěvák se do povědomí nejvíce zapsal hitem Someone You Loved. Poté se na pár měsíců odmlčel, aby v loňském roce bodoval skladbou Forget Me. V únoru se představil v pražské O2 aréně, kdy už fanoušci věděli, že trpí Tourettovým syndromem. Nyní podle webu LADBible připustil, že se možná bude muset vzdát hudební kariéry, pokud se jeho nemoc bude zhoršovat.

Nemoc mu způsobuje nedobrovolné tiky a vážně ovlivňuje jeho život. Možná si ještě pamatujete na moment, kdy zpěvák musel na jednom z koncertů na svém turné přerušit písničku, protože ho zastihly právě zmíněné tiky. Za zpěváka píseň nakonec dokončili jeho fanoušci.

Zpěvák přiznal, že nemoc zhoršuje tlak, který pociťuje během vystupování. Kdyby prý nekoncertoval, byl by v pohodě. I tak ale přiznává, že mu to za to stojí. Pokud se to ale dostane do bodu, kdy si způsobím nenapravitelné škody, skončím,“ řekl Capaldi. Moje tiky se zhoršují, když si sednu a hraju na klavír, je to fyzicky opravdu bolestivé,” svěřil se.

K výčtu symptomů ještě přidal to, že se rychle zadýchává. Krom toho má záchvaty paniky, závratě či bronchitidu, která se mu zhoršila po vysazení léku na úzkosti. O všech svých zdravotních problémech promluví sympatický zpěvák v chystaném dokumentu společnosti Netflix s názvem How I’m Feeling Now, který vyjde 5. dubna.

Hudba - další články

Doporučujeme