Koncert kapely Jelen se blíží! Nebudou chybět hity jako Ještě jednu noc nebo novinka Někde kolem

7. dubna 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Skupina Jelen. (Foto: se souhlasem Radek Kudláček/Universal Music)

Skupina Jelen na jaře loňskoho roku vydala třetí desku s názvem Věci a sny. Zahájila tak novou etapu své existence. Dokonce album bylo oceněno Českou hudební akademií třemi nominacemi na ceny Anděl. Hity jako Jediný co chci a Zůstaň ještě jednu noc už bezmála rok vládnou českému rádiovému éteru. V neděli kapelu čeká dlouho očekávaný koncert v pražském O2 universum.

Jako mnoho dalších umělců, byla i skupina Jelen zasažena při svých aktivitách přítomností pandemie a s tím spojenými omezeními. Je nám líto, že jsme nemohli absolvovat regulérní turné k našemu novému albu, ale věříme, že letošní léto si už konečně užijeme naplno,” uvedl baskytarista Ondřej Málek. Všechno tak odstartuje právě dlouho očekávaný a přeložený koncert v O2 universum.

Ten se bude konat v neděli 10. dubna a jedná se o dosud největší koncertní akci, kterou Jeleni měli. Frontman kapely, Jindra Polák, se už na něj moc těší. Je to vyvrcholení celého turné, které jsme dojížděli. Je super, že se zase může hrát, lidé mohou chodit na koncerty, můžeme si zazpívat a atmosféra je skvělá, řekl v InstaCallu pro Frekvenci 1. Také dodal, že není z důvodu přeložení koncertu ani nervózní. Slíbil, že určitě zazní písně jako Ještě jednu noc, Magdaléna, Světlo ve tmě nebo Klidná jako voda. Pro mě třeba obrovská srdcovka je Někde kolem, ke které jsme vypustili nedávno lyric video. Přál bych si, aby song v posluchači vyvolal až filmovou představu. Je o tom, co každý normální kluk nebo chlap nejspíš zažil. Když ve vztahu, na kterém Vám záleží, uděláte nevratnou chybu. Když jste na dně, vše si uvědomíte a hledáte jakýkoliv náznak naděje k cestě zpátky,” uvedl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Frekvence 1 🎧 (@frekvence1)

Členové kapely se také rozhodli celý výtěžek z akce věnovat na pomoc lidem postiženým válkou na Ukrajině. “Zpráva o vypuknutí války na Ukrajině námi otřásla stejně, jako celým zbytkem světa. Byli jsme zrovna uprostřed příprav… a okamžitě jsme začali přemýšlet, jakým způsobem bychom mohli pomoci. Muzika je to, co milujeme, a to co umíme ze všeho nejlépe,” dodal Jindra s tím, že pokud se tak rozhodnete ještě na akci vyrazit, tak nejen, že se pobavíte, ale pomůžete i dobré věci. Předskokanem bude zpěvačka Kateřina Marie Tichá a Bandjeez.

Hudba - další články

Doporučujeme