Sebastian fanouškům představil velmi intimní píseň. Tvý jméno je inspirováno skutečným vztahem z minulosti

10. května 2022·Hudba·Redakce

Sebastian Navrátil. (Foto: se souhlasem Lukáš Zima)

Sebastian Navrátil s kapelou vydává velmi intimní píseň Tvý jméno. Turné sice museli odsunout na podzim kvůli zdravotnímu stavu frontmana. To jim ale nezabránilo vydat unikátní videoklip k tomuto singlu. Interpret se řadí mezi oblíbené popové formace generace Y.

Písnička je o dvou lidech, kteří spolu prožili kus života a pokazili, co šlo. Oba se ale milují, jestli se tomu dá říkat láska, ale ví, že spolu stejně nedokážou fungovat,” uvedl Sebastian. Text i hudbu složil sám zpěvák a celý klip je inspirován jeho skutečným vztahem z minulosti. Problémy, které je dřív zvedaly ze židle, jsou na denním pořádku a už to ani jednoho z nich vlastně nerozhodí. Noci, kdy jeden bez druhého hledají štěstí jinde, jsou pro oba nekonečný a zbytečný, protože se vždycky stejně vrátí k sobě,” dodal.

K ruce mu byl přední český songwriter Jenda Vávra a členové kapely Jakub MahdalOndřej Turták, producent ODD. “Byla to naše společná práce. Chci za to klukům poděkovat,” řekl Sebastian. Píseň má rockovější nádech a interpret plánuje do budoucna i další žánrově nezařaditelné písně. Chceme dělat to, co zrovna přijde, a to, co nás osloví. Vždy ale budeme hrát česky,” doplnil.

Videoklip je velmi filmový. Jeho režie se ujal Jakub Mahdal, který k tvorbě vizuálu využil unikátní technologii, která nemá v Česku obdoby. “Natáčení bylo tentokrát hodně speciální. Použili jsme obrovské led stěny do pozadí, na strop i po stranách k nasimulování virtuálního města, které bylo vytvořené v Unreal Engine a v kombinaci se zeleným plátnem jsme udělali vizuálně zajímavý videoklip na lokacích, které v reálném světě neexistují,” popisuje režisér a dodává, že v Česku je to úplně první klip, ve kterém byla tato metoda použita.

Na podzim se pak fanoušci Sebastiana mohou těšit na odloženém turné. To se mělo původně konat na jaře. Bohužel frontman se nakazil covidem-19 a kvůli komplikacím musel turné odsunout.

Hudba - další články

Doporučujeme