Xindl X přichází se singlem Smíšený pocity, kterým startuje novou éru

18. dubna 2023·Hudba·Redakce

Xindl X. (Foto: se souhlasem Jakub Mahdal)

Xindl X patří bezesporu mezi nejoblíbenější a nejžádanější skladatele, písničkáře a zpěváky u nás. Na svém kontě má nespočet hitů, které znějí ze všech tuzemských rádií, úspěšná alba i vyprodané koncerty a turné. Nyní Ondřej Ládek, aka Xindl X, přichází s novinkou Smíšený pocity a startuje svou další éru. Slibuje, že se na jeho připravovaném albu můžeme těšit na mnoho spoluprací, modernější zvuk a tvůrčí svobodu. Už na podzim novinky představí na turné napříč republikou. 

Co se skládání týče, byl jsem vždycky spíš vlk samotář, co si doma sám s kytarou písničku vypiplává, dokud není hotový text, hudba i forma, a teprve potom k tomu pustí ostatní muzikanty. Ale teď po dvou letech izolace od lidí jsem dostal chuť tvořit něco s někým dohromady,“ vysvětluje Xindl X, jak v poslední době vznikají jeho nové písně.  

Spolu se songwriterem Jendou Vávrou si vytipoval několik muzikantů a společně se pustili do nahrávání. Začali jsme se zavírat do zkušeben a studií. Nesnažili jsme se napsat hit, něco, co zní jako Xindl. Prostě jsme si nedávali žádná omezení. Jen jsme zkoušeli napsat něco, co nás bude bavit,“ dodává zpěvák s tím, že výsledkem je přes dvacet písní napříč všemi možnými žánry, od metalu, přes latino – pop až po hip-hop. 

Nejlepší z těchto písní se dočkají i videoklipu. Tak se stalo i u singlu Smíšený pocity, který vznikl ve spolupráci s producentem Filipem Vlčkem, který do něj nahrál i všechny nástroje. Poslední dva roky jsem poslouchal hlavně španělský punk – rock a díky tomu jsem dostal chuť si taky nahrát něco, co je postavené hlavně na kytarách. A tak jsem hledal producenta, který tuhle muziku umí udělat tak, aby neztratila koule, ale zároveň aby zněla moderně, a ne jako něco, co už jsme stokrát slyšeli,“ říká na adresu Filipa Vlčka Xindl X a dodává: Myslím, že jsme si hodně sedli, a že vás výsledky naší spolupráce hodně překvapí“. 

Fanoušci se tak mohou těšit na moderní, kytarovější zvuk s kvalitní produkcí, který ale neztrácí kouzlo tvorby Ondřeje Ládka, především v autentických textech, které píše s lehkostí jemu vlastní. V písni zpívám: ‚Nenávidím to, jak moc tě miluju, když zrovna piješ mi krev‘. Moje děti mi s oblibou tvrdí, že mi zlobením vyznávají lásku. Tak tahle píseň je zase takovým vyznáním jim. Ale nic sentimentálního nečekejte,“ vysvětluje s úsměvem Ládek.  Samotné děti se objeví také ve videoklipu z dílny uznávaného režiséra a videomakera Jakuba Mahdala. Bude to taková audiovizuální přestřelka plná barev, vjemů a trikových záběrů, co nám ve vás pomůžou ty Smíšený pocity vyvolat,“ přibližuje zpěvák. 

Nejen Smíšený pocity ale i spousta nových písní se objeví po boku starších hitů na podzimním turné. Xindl X zamíří na konci září do Prahy, během listopadu se pak představí svým fanouškům v Brně, Plzni, Mladé Boleslavi, Krnově a celou tour zakončí ve Vysokém Mýtě.

Hudba - další články

Doporučujeme