Iva Pazderková: Sportuji odjakživa, ale dosud to bylo v rekreačním režimu

22. října 2020·Články·Marek Blažíček

Zdroj fotky: instagram.com/iva.pazderkova/

Iva Pazderková je ženou mnoha talentů: herečka, komička a v poslední době také kulturistka. Právě v této oblasti o sobě dala naposledy vědět, když se na svých prvních kulturistických závodech umístila na krásném desátém místě. V rozhovoru pro Frekvenci 1 odhlalila, jak se ke kulturistice dostala i co dělala bezprostředně po závodech.

“Já sportuji odjakživa, běhám, chodím do posilovny… ale dosud to bylo všechno v dost rekreačním režimu, nyní jsem se inspirovala Vaškem Noidem, mým úžasným kamarádem. Oba máme trenéra Kubu Prchala, která je sám mistrem světa v kulturistice. Loni na jaře jsem si řekla, že je konečně na čase něco udělat pořádně a bylo. Pak jsem si samozřejmě vyhodila záda a měla jsem virózy, takže na přípravu zdaleka nebylo tolik času,” komentovala Iva Pazderková svoje začátky v kulturistice.

A jak zvládala extrémně přísnou a poslední dny až nelidskou dietu? A co si dala po závodech? “Dieta poslední týden byla náročná, ale on ten teror trval delší dobu. Ani teď z toho nejsem venku a nějakým způsobem to musím dodržovat dál, ale hned po závodech jsme šli do restaurace, kde se platí paušálně. Zkrátka princip sněz, co můžeš a myslí, že poprvé v životě prodělali,” dodala se smíchem sympatická herečka.

A čemu se nyní věnuje v umělecké sféře? “Teď mám rozezkoušené monodrama, které se jmenuje Dnes večer ovuluju a je to krásná věc. Premiéra je bohužel odsunuta na únor, na komorní zkoušení prostor je, ale představuje to trochu oříšek na motivaci a na morálku. Mám nyní zkrátka spoustu práce, která nic negeneruje,” hodnotí s nadhledem současnou situaci Iva Pazderková.

 

Články - další články

Doporučujeme