Jak připravit tělo a mysl na příchod podzimu? TIPY se kterými se ubráníte depresím

13. září 2017·Články·Redakce

shutterstock

Co zní lépe než léto? Okamžitě se nám vybaví všechny ty dlouhé a prosvětlené dny. Pak už se musíme spokojit jen s létem babím. Ale to, co nastane potom, to je teprve skok do deprese. Podzim. Vstáváme za tmy. Z práce chodíme za tmy. Jak tohle období zvládnout, aniž bychom se nemuseli zavrtat do deky s čajem v ruce a dveře odemknout až s jarem? Pár tipů pro vás  máme.

Imunita

Abyste se cítili dobře, musíte být zdraví. Je proto nutné dbát na posílení imunity. K tomu jsou zapotřebí vitamíny, které nakopnou organismus. Pět porcí denně – banán, jablko, hrušku či jakékoliv vaše oblíbené ovoce si nyní dopřávejte hojněji. Citrusové plody  jsou navíc bohaté na vitamín C, který nejen že bojuje s viry, ale navíc zahání únavu, která je pro podzimní dny tak typickým jevem.

Přírodní antioxidant

Zelený čaj, to víme všichni, obsahuje potřebné antioxidanty. Stejně tak zapůsobí borůvky, které jsme si v létě chytře dali zmrazit.

Bylinkami proti depresím

Pro podzimní období je tolik příznačná “depka”. Tak pojď dál, sedni si, čekám tě, chtělo by se nám říct, když se ráno probouzíme do tmy a zimy a cítíme, že nám na dveře klepe špatná nálada. Ty správné bylinky ale dokážou, že se deprese otočí mezi dveřmi na podpatku! Tohle trio je zázrak. Čaj nebo tinktura – funguje to!

  • Třezalka
  • Kozlík lékařský
  • Meduňka

Slaďte medem

Zvládnout podzimní náladu nám pomůže i med. Dokáže zničit mikroorganismy, ne náhodou je považovaný za přírodní antibiotikum. Jakmile pocítíte, že na vás “něco leze”, hned si udělejte čaj a přidejte med. Ne ale hned po tom, co přidáte vařící vodu – chvilku raději počkejte, při teplotě 50 stupňů ztrácí na svém blahodárném účinku. Kdy med pomáhá? Při oslabení organismu, bakteriálních i virových infekcích, stresu.

Česnek nejen proti upírům

To, že je česnek výborným pomocníkem organismu při boji s nemocí, je známé. Hodně lidí se bojí typického zápachu – strach mít ale nemusíte. Pokud jsou stroužky malé, můžete je polknout stejně jako prášek. Aroma se uvolňuje jen v případě, že stroužek porušíme lisováním či drcením.

Nalaďte se

Kino, dobrý čaj nebo kvalitní káva, župan, přátelé. Jsou věci, které mají smysl v jakémkoliv počasí. Nezapomínejme na ně, i když se zrovna neprobouzíme do slunečných rán nebo už nemůžete sedět na terase oblíbené restaurace dlouho do noci. Podzim je pro svou barevnost nádherným obdobím – a záleží jen na nás, jestli jeho kouzlo chceme objevit.

Články - další články

Doporučujeme