Babicovo menu: Rajčata s vejci a koriandrem a cannellloni na sladko!

12. července 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica také o tomto víkendu vaří na rádiu Frekvence 1. V neděli připravil rajčata s vejci a koriandrem a cannellloni na sladko. Podívejte se na recepty.

RAJČATA S VEJCI A KORIANDREM

Potřebujete:

* 10 rajčat zcela zralých, případně z plechovky
* olivový olej
* 6 jarních cibulek
* 4 str. česneku
* 1 lžičku římského kmínu
* 1 špetku kajenského pepře nebo chilli
* sůl a pepř
* 4 vejce
* hladkou petrželku
* čerstvý koriandr

Na větší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm osmahneme umyté, osušené, na 2 cm nakrájené jarní cibulky. Přidáme 4 stroužky česneku nakrájené na plátky a lžičku římského kmínu. Rajčata nakrájíme na půlky a přidáme na pánev. Ochutíme kajenským pepřem, solí a klasickým pepřem. Pokud nejsou rajčata dost sladká, můžeme přidat lžičku cukru. Dusíme 15 minut. Rajčata nesmí být rozvařená. Přidáme nakrájenou zelenou plochou petrželku a trochu čerstvého koriandru, podle chuti. Na rajčata vyklepneme 4 vejce a bílek pomocí vidličky rozhrneme po krajích pánve. Když vejce ztuhnou, podáváme.

CANNELLONI NA SLADKO

Potřebujete:

* 250 g ricotty (italský smetanový sýr)
* půl hrnku cukru
* 2 lžičky skořice
* 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
* 2 vejce
* 1 větší jablko
* 6 x cannelloni
* 3 cm marcipánu
* hrnek mléka

Smícháme ricottu s polovinou cukru, 2 lžičkami skořice, 2 lžícemi sekaných vlašských ořechů a 1 vejcem.

Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na velmi malé kostičky. Dáme do ricotty a promícháme. Ricottou naplníme těstovinové trubičky cannelloni nejlépe cukrářským pytlíkem a vložíme do máslem vymazaného pekáče.

Marcipán nastrouháme, vložíme do mléka, přidáme zbytek cukru, 1 vejce a pořádně promícháme. Mlékem zalijeme cannelloni. Pekáč pokryjeme alufolií a dáme do předehřáté trouby na 180 st. na 45 minut. Po 30 minutách alufolii sundáme.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme