Jak nejrychleji oloupat brambory. Muž přišel s geniální, ale nebezpečnou vychytávkou

15. února 2020·Jídlo a pití·Karolína Stránská

Škrábání brambor je jednou z nejotravnějších domácích prací, pokud používáte pouze škrabku, trvá to obvykle nesnesitelně dlouho. Ale nebojte, jeden youtuber přišel s řešením, které vaše brambory oloupe během vteřin. A potřebujete k tomu jen vrtačku!

Howard Taylor, inženýr z britského Gloucestershiru, se nehodlá při přípravě večeře zdržovat. Možná proto přišel s tímto šikovným, leč poměrně adrenalinovým trikem. K loupání totiž využívá netradičního pomocníka: vrtačku.

Na vrták nasadí bramboru, přidrží u slupky škrabku a vrtačku spustí. Díky bleskové rotaci je zelenina oloupaná během pár vteřin.

Howard si založil kanál, na němž zveřejňuje videa, skrze která vzdělává své diváky humornou formou. Jednoho dne si chtěli s kamarády udělat bramborovou kaši a díky tomu přišli na tuto vychytávku.

“Zrovna jsme používali vrtačku na vyhotovení děr v plastové hračce. Měli jsme mít k obědu masové kuličky a rychle jsme potřebovali uvařit bramborovou kaši. Řekli jsme si, že bychom mohli zkusit použít vrtačku,” uvedl Howard pro Daily Mail.

Vynálezce doporučuje těm odvážným, kteří by jeho trik chtěli vyzkoušet, aby pod vrtačku umístili velkou nádobu na zachycení létajících slupek a ujistili se, že je vrták dokonale čistý, aby tak do brambor nepřenášeli nečistoty.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme