Kapr podle Pohlreicha: Slavný šéfkuchař prozradil svůj oblíbený recept

13. prosince 2020·Jídlo a pití·Barbora Pisingerová

Zdeněk Pohlreich. Foto: Frekvence 1

Když přijde na vánoční lahůdky a delikatesy, každá rodina má ty své, ke kterým se každý rok ráda vrací. Svůj vlastní originální recept na kapra má i legendární český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (63). Pro Frekvenci 1 prozradil, jak má slavnostní večeři nejraději. 

Zdeněk Pohlreich rozhodně patří mezi nejslavnější šéfkuchaře v české republice. Svým zákazníkům sice zvládne mistrovsky připravit kdejakou exotiku, v pořadu Press klub na Frekvenci 1 ale prozradil, že na Vánoce preferuje českou tradici.

“Mám jednu jedinou takovou ne úplně obvyklou věc. Já toho kapra vždycky přes noc namočím do mléka a druhý den si k salátu nastrouhám čerstvý křen. To je moje zamilovaná věc, to mi strašně dobře chutná,” prozradil televizní šéf v rozhovoru.

Kapra si každoročně dává obalovaného, přesně podle české tradice. “A k tomu já si nastrouhám čerstvý křen. To tomu dá takovou krásnou ostrost a rozbije to tu mastnotu z té smažené ryby i ze salátu,” popsal, proč mu zvláštnůstka tolik chutná.

Do bramborového salátu u něj doma musí přijít majonéza. Kdo by ale čekal, že si šéfkuchař připraví svou vlastní domácí, ten by se pletl. “Musím se přiznat, že si koupím jednu svoji oblíbenou značku a ta mě maximálně uspokojuje,” svěřil se.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme