Maminka chtěla motivovat děti, aby jedly více ovoce a zeleniny. Na snídani jim dělá obrázky z jídla

12. dubna 2022·Jídlo a pití·Redakce

Maminka se snaží, aby děti měly rády zdravé jídlo. (Foto: Profimedia)

Nejprve Tavia Sinclair (31) přemýšlela, jak by svým dětem ze snídaně udělala zábavu. Nedařilo se jí totiž, do nich dostat více zeleniny a ovoce. Pak ji napadlo, že z jídla na talíři bude tvořit známé postavičky z oblíbených filmů jejich ratolestí. Svými výtvory se pochlubila zahraničnímu deníku The Sun.

“Když mě ta myšlenka napadla, okamžitě jsem se do ní zamilovala a věděla jsem, že to musím svým dětem udělat,” popsala pro The Sun Tavia Sinclair z Kanady. Dokázala tak děti motivovat k tomu, aby jedly více ovoce a zeleniny. Od té doby na talíři nic nezůstane.

Ji samotnou čančání jídla na talíř baví a stalo se to jejím koníčkem. Tavia stráví ráno až 45 minut přípravou snídaňových obrázků. Sdílí je i na sociálních sítích se svými přáteli. “Rádi vidí moje výtvory a jsou z toho stejně nadšení jako moje děti,” popsala pro The Sun.

Na talíři tak jejím ratolestem přistane například SpongeBob, Scooby Doo, Harry Potter, Marilyn Monroe, Lví král nebo Malá mořská víla. Podívejte se sami a třeba se inspirujete!

Foto: Profimedia

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme