Banánová buchta

7. srpna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 180 °C, pečicí formu vymažte rozehřátým máslem, dno a stěny vyložte pečicím papírem.

Potřebné suroviny:

240 g hladké mouky

200 g krupicového cukru

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky mleté sody

3 vejce

125 ml rostlinného oleje

hrnek sekaných vlašských ořechů

3 velké, přezrálé banány, rozmačkané

1/2 hrnku ananasových kousků, kompotovaných, se šťávou

zakysaná smetana nebo pomazánkové máslo či žervé utřené s trochou cukru k podávání

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C, pečicí formu vymažte rozehřátým máslem, dno a stěny vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku, cukr, skořici a sodu. Vejce rozklepněte do misky nebo džbánku a lehce rozmíchejte vidličkou. Přilijte k moučné směsi a přidejte olej, ořechy, banány a ananas i se šťávou. Dobře promíchejte a směs vlijte do připravené formy. Pečte zhruba hodinu, vyzkoušejte vpichem špejle do středu buchty, zda už je propečená – na špejli by neměly ulpět vlhké drobty. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce. Vyklopte, potřete krémem a podávejte ji krájenou na řezy.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme