Vyhledávání
Banánová buchta
Troubu předehřejte na 180 °C, pečicí formu vymažte rozehřátým máslem, dno a stěny vyložte pečicím papírem.
Potřebné suroviny:
240 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mleté sody
3 vejce
125 ml rostlinného oleje
hrnek sekaných vlašských ořechů
3 velké, přezrálé banány, rozmačkané
1/2 hrnku ananasových kousků, kompotovaných, se šťávou
zakysaná smetana nebo pomazánkové máslo či žervé utřené s trochou cukru k podávání
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C, pečicí formu vymažte rozehřátým máslem, dno a stěny vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku, cukr, skořici a sodu. Vejce rozklepněte do misky nebo džbánku a lehce rozmíchejte vidličkou. Přilijte k moučné směsi a přidejte olej, ořechy, banány a ananas i se šťávou. Dobře promíchejte a směs vlijte do připravené formy. Pečte zhruba hodinu, vyzkoušejte vpichem špejle do středu buchty, zda už je propečená – na špejli by neměly ulpět vlhké drobty. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce. Vyklopte, potřete krémem a podávejte ji krájenou na řezy.