Pudink z podmáslí

30. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

S jarem byste si mohli trochu provětrat zásoby ve spíži. A jestli zjistíte, že se vám přemnožily sáčky s pudinkem, tady je pro vás řešení.

Pro 6 osob

10 minut, vaření 10 minut, chlazení přes noc

* 160 ml mléka
* 2 proužky citronové kůry (chemicky neošetřené)
* 4 žloutky
* 50 g krupicového cukru
* 2,5 lžičky práškové želatiny, změklé ve dvou lžících mléka
* 160 ml podmáslí
* 250 ml smetany ke šlehání

1 Mléko a citronovou kůru dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu; nechte mírně probublávat. Žloutky utřete s cukrem dosvětla a vmíchejte je do mléka. Zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude ulpívat na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinu. Přendejte do mísy a vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do podmáslí. Na dno šesti pohárků či hrnečků o objemu zhruba 125 ml položte kolečko pečicího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte chladit přes noc. Před podáváním hrnečky na chvíli ponořte (pod okraj) do vlažné vody a pudink vyklopte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme