Vyhledávání
ŠŤAVNATÉ VEPŘOVÉ KARBANÁTKY
Česká klasika jak neznáte
Suroviny:
1 větší cibule
rostlinný olej na smažení
2 stroužky nasekaného česneku
500 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 balení Podravky na mleté maso
1 malý svazek petržele
Majoránka
čerstvě mletý pepř
600 g brambor
Příprava:
Oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a zprudka smažíme na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Na závěr přidáme nasekaný česnek a vše necháme vychladnout. Potom osmaženou cibulku smícháme s masem, rozšlehaným vejcem, Podravkou na mleté maso a dochutíme najemno nasekanou petrželkou, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Vzniklou směs důkladně propracujeme rukama, aby se všechny ingredience dokonale spojily, a necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z masa tvarujeme menší karbanátky, které prudce smažíme na oleji z obou stran, aby maso nepustilo šťávu. Maso můžeme také upéct v troubě vcelku jako sekanou nebo nebo z něj vytvarovat menší kuličky, které společně s kroužky cibule a slaninou napichujeme na špejli. Špízy pak opékáme na rozpáleném grilu za občasného obracení. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.