ŠŤAVNATÉ VEPŘOVÉ KARBANÁTKY

5. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Česká klasika jak neznáte

Suroviny:

1 větší cibule

rostlinný olej na smažení

 2 stroužky nasekaného česneku

500 g mletého vepřového masa

 1 vejce

1 balení Podravky na mleté maso

1 malý svazek petržele

Majoránka

čerstvě mletý pepř

600 g brambor

Příprava:

Oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a zprudka smažíme na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Na závěr přidáme nasekaný česnek a vše necháme vychladnout. Potom osmaženou cibulku smícháme s masem, rozšlehaným vejcem, Podravkou na mleté maso a dochutíme najemno nasekanou petrželkou, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Vzniklou směs důkladně propracujeme rukama, aby se všechny ingredience dokonale spojily, a necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z masa tvarujeme menší karbanátky, které prudce smažíme na oleji z obou stran, aby maso nepustilo šťávu. Maso můžeme také upéct v troubě vcelku jako sekanou nebo nebo z něj vytvarovat menší kuličky, které společně s kroužky cibule a slaninou napichujeme na špejli. Špízy pak opékáme na rozpáleném grilu za občasného obracení. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme