Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem

22. února 2010·Jídlo a pití·Redakce

Pro zahřátí přinášíme skvělé exotické polévky - voňavé, pikantní a navíc jednoduché.

Pro 4-6 osob

10 minut, vaření 10 minut

* 4–6 lžic červené thajské kari pasty
* 330 ml kokosového mléka
* 1 l kuřecího vývaru (i z kostky)
* 4× 125g filety z lososa (mražené nechte rozmrznout a osušte)
* 200 g sušených vaječných nudlí
* 2 lžíce rybí omáčky
* šťáva ze 2 limetek
* 4 jarní cibulky, nakrájené podélně na nitky
* 2 červené chilli papričky
* pár lístků koriandru k podávání (nemusí být)
* sůl a pepř

1 Zahřejte velkou nepřilnavou pánev a pár minut na ní prohřívejte kari pastu, aby se rozvoněla. Pak ji zalijte kokosovým mlékem a horkým vývarem a směs přiveďte k varu. Povařte pět minut, pak snižte plamen a do tekutiny vložte lososa. Nechte ho čtyři až pět minut pošírovat (,vařit‘ těsně pod bodem varu), pak rybu vyjměte.

2 Nudle připravte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř polévkových misek. Na nudle usaďte kusy pošírovaného lososa. Do polévky vmíchejte rybí omáčku a limetovou šťávu a rozdělte ji do misek. Posypte jarními cibulkami, chilli a koriandrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme