Kocour ušel 20 km aby se vrátil zpět k rodině, která ho opustila. Dali ho opět do útulku

4. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Wake county SPCA

Ačkoli některá zvířata dokážou skoro nemožné, všechno může zhatit lidská krutost. Internet dojímá příběh kocoura jménem Toby, který se s ní musel vypořádat hned několikrát. Poté, co ho jeho rodina odložila, ušel bezmála dvacet kilometrů, aby se za nimi vrátil zpátky. To však jejich srdce neobměkčilo, odvezli ho do útulku a požádali, zda by ho tam mohl veterinář uspat. Naštěstí má Tobyho příběh šťastný konec.

Občas si své páníčky vyberou zvířata sama. Toulavý kocour Toby se jednoho dne objevil na zahradě rodinného domku v Severní Karolíně a rozhodl se, že jeho osazenstvo je jeho nová rodina. Bohužel však nevycházel dobře s kočkami, které již v domácnosti bydleli a rodina se proto rozhodla najít Tobymu nový domov.

Kocoura věnovali jiné rodině, o které věřili, že se o něj dobře postará. Toby však s nápadem nesouhlasil a překonal více než 19 kilometrů, aby se dostal zpátky domů.

Jeho původní rodinu však kocourova snaha neoblomila a místo toho, aby mu umožnili návrat, zavezli ho do útulku a poprosili zaměstnance, jestli by ho mohli utratit. Ti to odmítli a obrátili se na Společnost prevence týrání zvířat (Society for the Prevention of Cruelty to Animals, SPCA). Tobyho prohlédl veterinář a začalo se pracovat na tom, aby mohl být adoptován.

Při prohlídce se zjistilo, že zhruba sedmiletý kocour má v těle kočičí imunodeficientní virus a infekci dýchacích cest. Pečovatelé proto začali léčbu a zanedlouho byl Toby v plné formě.

Jeho příběh mezi tím dojal tisíce lidí na sociálních sítích a řada z nich dokonce usilovala o to, aby kocourka mohla adoptovat. Jednou z nich byla i žena jménem Michele Puckett. Ta byla zrovna v práci, když se o Tobyho příběhu dozvěděla. Nechala všechno být a okamžitě spěchala do útulku. A když se poprvé setkali, padli si do oka.

Toby má dnes dva kočičí sourozence a dva páníčky, kteří se o něj s láskou starají.

Články - další články

Doporučujeme