Až 60 metrů. V Dubaji se letos otevřel nejhlubší bazén na světě

13. července 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

V Dubaji mají nový zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Po nejvyšším mrakodrapu se město pyšní také nejhlubším bazénem na světě. Má rovných 60 metrů, což je o 15 více, než má předchozí držitel prvenství v Polsku. Zatím je bazén přístupný jen na pozvání, veřejnosti se otevře během tohoto roku.

Deep Dive Dubai se 27. června stal nejhlubším bazénem na světě. Obří nádrž určená hlavně pro potápění je naplněna celkem 14 miliony litrů vody, což podle serveru CNN odpovídá objemu šesti olympijských bazénů. Teplota vody se pak drží na příjemných 30 stupních Celsia.

Zařízení je oficiálně otevřené, ale veřejnost do něj zatím nemůže. Té se bazén zpřístupní během tohoto roku. Jedním z prvních návštěvníků byl ale korunní princ Dubaje Hamdán bin Muhammad al-Maktúm, který je sám vášnivým potápěčem.

Deep Dive Dubai ale není žádným strohým potápěčským bazénem. Návštěvníci v něm totiž mohou prozkoumat potopené město, jehož atmosféru má dokreslit také různé nasvícení. Zároveň jde o podvodní filmové studio, největší svého druhu v celé oblasti, uvádí CNN. V budoucnu se zde budou konat kurzy pro začátečníky i pokročilé v potápění. Po skupinové prohlídce si jej budou moci návštěvníci sami prohlédnout.

Ten, kdo se nechce namočit je k dispozici restaurace s velkými panoramatickými okny, kterými mohou do nádrže nahlédnout. “Po světě je několik skutečně hlubokých bazénů, ale náš je mnohem zajímavější,” říká šéf Jarrod Jablonski. “Není to jen nejhlubší a největší bazén na světě. Potopené město mu dodává další rozměr. Je tu tolik věcí, že není fér o tom mluvit jen jako o bazénu,” dodává.

Koktejl - další články

Doporučujeme