Kocoura našli živého ve zříceném domě v Miami po více než čtrnácti dnech. Rodině vrátil naději

12. července 2021·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Najít v tragédi zhroucení obytného domu na Floridě nějaké pozitivní příběh je velmi náročné. Nejméně 86 lidí zahynulo, dalších 43 osob se pohřešuje. Přesto se objevují i dobré zprávy. Jednou z nich je nález kocoura Blinxe.

Kocoura se podařilo najít záchranářům v sutinách domu. Podle jejich odhadu pocházel z devátého patra dvanáctipatrového komplexu Champlain Towers. Záchranáři ho předali útulku Kitty Campus. Jeho spoluzakladatelka Gina Vlasek se okamžitě pokoušela najít majitele černého kocoura. A podařilo se.

Kocour patří rodině Gonzálezových, která bydlela v bytě 904. Angela a Deven Gonzálezovy jsou momentálně v nemocnici, kdežto otec rodiny Edgar se doposud stále pohřešuje. I tak je nalezení domácího mazlíčka pro rodinu vzpruhou a závanem naděje v právě prožívané tragédii.

Kocour ve skutečnosti patří Deven, což pro místní televizi řekla rodinná přítelkyně Maria Gaspari, která se o něj stará do doby, než se o něj plně budou moci starat jeho majitelé. “Je to zázrak, že se našel. Uprostřed všeho toho smutku a tragických zpráv je to alespoň něco trochu pozitivního,“ dodala Gaspari. O tom, že lidé z jihu Floridy ocení jakoukoliv vzpruhu i naději svědčí fakt, že nalezení kocoura bylo jedno z témat na tiskové konferenci záchranného týmu.

Po všech těch dlouhých a náročných dnech lidé potřebují alespoň nějaké dobré zprávy,“ uvedla starostka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cavao. I v Miami přispěchala na pomoc řada dobrovolníků a tragédii prožívá celé město a jeho okolí. “Jsem šťastná, že jsem mohla alespoň něčím přispět,” řekla Vlasek z útulku. Záchrana každého života, třeba i toho zvířecího, je podle ní mimořádně důležitá

 

Zábava - další články

Doporučujeme