Co vypoví oblíbená barva o vaší povaze?

7. února 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Barvy, které máte radši a které preferujete, jsou klíčem k pochopení vašeho vnitřního světa a hodně vypovídají o povaze člověka. Když budete chtít vědět, jaký kdo je, zeptejte se ho, jaká barva se mu líbí. Informace přináší Dáma.cz.

Bílá

Je symbolem čistoty, nevinnosti a naivity. Bílá barva se spojuje také s mladými lidmi. Pokud tuto barvu preferují lidé starší, svědčí to o jejich perfekcionismu a nedosažitelných ideálech. Ty si ale stanovují sami. Nebo se možná jen chtějí zase vrátit do doby bezstarostného mládí. Ti, kteří preferují bílou, touží po jednoduchosti a prostém životě.

Červená

Je to barva síly, zdraví a vitality. Červenou si často vybírají agresivní, impulzivní, energičtí lidé, kteří rozhodně nejsou usedlí a ani tak nechtějí vypadat. S největší pravděpodobností bude takový člověk velmi ambiciózní, rychle se rozhoduje a také má rychle ve všem jasno. Od života chce hlavně brát všechno, co mu nabízí.

Osoba, která dá přednost červené, bude většinou optimistická a nebude mít ráda stereotyp a monotónní práci. Bude pro ni těžké být objektivní a nejsou jí cizí ani lidské hříchy a omyly. Tišší lidé, kteří mají rádi červenou, můžou zase cítit potřebu tepla nebo chtějí skrýt své skutečné pocity.

Červenohnědá

Často bývá oblíbenou barvou těch, kteří prošli některými těžkými životními zkouškami. Mluví o sebekázni, zralosti. Lidé, kteří jí dávají přednost, jsou obvykle klidní a hezcí.

Růžová

Tahle barva reprezentuje nejvíc ze všeho něžnou lásku a náklonnost, na rozdíl od vášnivé červené. Ženy, které jí dávají přednost, jsou obvykle naladěny na založení rodiny a jsou to mateřské typy. Lidé, kteří se růžovou barvou obklopují, potřebují ochraňovat a obvykle žijí spořádaný život. Potřebují cítit z okolí pocit lásky, bezpečí, zázemí. Jsou většinou okouzlující a něžní.

Oranžová

Tato barva luxusu a potěšení je pro ty, kteří mají rádi společnost, jsou veselí a vedou aktivní život. Milovníci oranžové mají sklon dramatizovat některé události, ale celkově jsou to lidé psychicky v pohodě a mezi lidmi se těší značné popularitě. Často se nemůžou rozhodnout, nicméně snaží se tuhle vlastnost v sobě překonat. Každopádně oranžová je barva mládí, síly, odvahy, zvědavosti a neklidu.

Žlutá

Žlutá je barvou štěstí, svobody a fantazie. Mají ji rádi lidé, kteří milují dobrodružství, hledají nové zkušenosti a poznatky. Jsou to obvykle pozitivní lidé se smyslem pro humor, kteří mají obchodního ducha (žlutá je také barva intelektu).

Jsou schopni mluvit rozumně a přinášet logické argumenty, mají na věc svůj vlastní názor a téměř vždy překypují novými nápady. Někdy se rádi vyhnou odpovědnosti, preferují svobodu myšlení a jednání.

Zelená

Je to barva harmonie, symbolizuje naději, obnovu a mír. Obvykle zelenou upřednostňují tišší a klidní lidé, sice družní, nicméně takoví, kteří si chrání své soukromí. Milovníci zelené se často podceňují, jsou příliš skromní a trpěliví a nikdy nevyužívají druhé ke svým cílům.

Modrá

Měkká uklidňující modrá je barva introspekce a konzervatismu. Lidé, kteří ji preferují, jsou obvykle houževnatí, svědomití, citliví a organizovaní. Okolí je obdivuje pro jejich pevný charakter a hlubokou moudrost. Často můžou být příliš opatrní a také hodně emotivní.

Tyrkysová

Lidé, kteří dávají přednost tyrkysové, mají bohatou představivost, pevný charakter. Jsou poměrně originální, ale v jejich vnitřním světě může vládnout chaos, který se pečlivě snaží skrývat před okolím.

Fialová

Milovníci fialové mají silnou osobnost, jsou zhýčkaní, vtipní a citliví, mají tendenci být jedineční a mít vždycky odlišný názor od ostatních. Jsou často temperamentní, mají umělecké sklony a rádi si drží autoritativní postavení ve společnosti. Pokud u ostatních lidí nenajdou porozumění, můžou být sarkastičtí, arogantní a dokonce lhostejní.

Hnědá

Pokud dá člověk přednost hnědé, je to známka, že se bude jednat o trpělivého člověka, vytrvalého, pevného ve svých názorech, nezávislého a konzervativního. Milovníci hnědé jsou poměrně rezervovaní, můžou být často necitliví a ne vždy schopní ostatním vysvětlit svůj názor.

Šedá

Šedá je barva opatrnosti a kompromisu. Lidé, kteří preferují tuto barvu, těžce a tvrdě pracují, často jen za minimální nebo žádnou odměnu. V mládí můžou být vyloučeni ze společenského života nebo omezováni v projevech vlastní osobnosti. S přibývajícím věkem dávají přednost tomu, aby život šel dál jako obvykle, a tiše snášejí všechna příkoří, která jim přináší.

Černá

Tuto barvu si volí lidé, kteří se snaží působit tajemně, dát své osobnosti punc mystiky a tajemství. Jejich láska k černé může znamenat také potlačení vášní a cílů a ukazovat na velké, ale skrývané hloubky jejich vnitřního světa.

Koktejl - další články

Doporučujeme