Fotografovi se naskytla unikátní podívaná. Vyfotil párek včel spící v objetí

11. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Později odpoledne se fotograf Joe Neely a jeho manželka vydali na procházku. S sebou si vzali fotoaparáty a doufali, že vyfotí krásné fotografie kvetoucích květin, které jim rostou kousek za domem. Nakonec se jim ale podařilo zachytit něco nevídaného a zároveň nádherného. Informoval o tom server The Dodo.

Poté co se pár zastavil v háji makových květu, uvědomili si, že nejsou na místě sami. Téměř na každém květu se nacházela jedna včela, ale květiny již neopylovávaly. Byly unavené a chystali se po náročném pracovním dni ulehnout ke spánku.

Vtipkovali jsme, že vypadají jako opilé. Během chvíle byly obsazeny všechny květy máku,” popsal pro server Joe. Pro něj a jeho partnerku to byl nádherný pohled. Po chvíli ale narazili na něco ještě sladšího.

Slunce už pomalu zacházelo a poslední včela se snažila najít volnou květinu, ale všechny byly obsazené,” uvedl Neely. Nakonec hledání vzdala a ke spánku ulehla společně s další včelou, která jí udělala místo,” dodal. Včely se posléze k sobě přitiskly. Byly velmi rozkošné,” řekl pro The Dodo.

View this post on Instagram

A post shared by Joe Neely (@jmneelyphotography)

Nakonec se mu páreček těchto odpočívajících včelek podařilo i vyfotografovat. Tento druh včel se nazývá Diadasia diminuta a u nás je nepotkáte. Vyskytuje se pouze v Severní a Střední Americe. Tento druh se právě na noc nevrací do úlů, ale často spí v oblíbeném květu.

Koktejl - další články

Doporučujeme