Internet zachvátila nová výzva: Ženy ji zvládají bez problémů, muži vtipně selhávají

10. března 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Sociální sítě ovládla nová výzva. Zatímco ženy ji zvládnou levou zadní, muži při ní vtipně selhávají. Dokazuje to řada videí dvojic, které se rozhodly ji otestovat v praxi. A co že je za tak rozdílným výsledkem obou pohlaví? Ženy mají podle internetových uživatelů těžiště jinde, než muži. 

Novým hitem sociálních sítí, a to zejména TikToku, se stala vtipná výzva pro páry rozdílného pohlaví. Její princip je zdánlivě velmi jednoduchý. Přesto se zdá, že jednomu pohlaví dělá úkol o poznání menší potíže.

Jak na to? Klekněte si na podlahu a opřete se lokty o zem, jako byste chtěli udělat tzv. “plank” na kolenou. Zvedněte ruce a opřete si hlavu o dlaně, zatímco máte lokty stále na zemi. Pak si dejte ruce za záda – pokuste se ale zůstat ve stejném předklonu, jako když jste měli hlavu opřenou v dlaních.

Jak se ukázalo, výsledky lidí, kteří se o výzvu pokusili, jsou značně rozdílné. Ženy ale statisticky dopadly o poznání lépe. Zatímco většina z nich dokázala udržet předklon bez výraznějších potíží, muži na videích padali jako hrušky.

O tom, proč to tak je, mají lidé na internetu jasno. Komentující jsou přesvědčeni, že za vším stojí tvar těla a rozdílná poloha těžiště. To má být u většiny žen o něco níže, než jak je tomu u mužů.

Koktejl - další články

Doporučujeme