Kvůli svému hlasu zažívala mladá Australanka peklo. Spolužáci ji šikanovali, dnes podporuje ostatní

22. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Australanka Charlotte MacGregor působí na první dojem jako úplně normální dívka. Vše se ale změní, když promluví. Během puberty se jí výrazně změnil hlas, který je oproti běžnému ženskému hlasu hlubší. Kvůli němu si prošla řadou nepříjemných situací.

Když byla Australanka Charlotte dítě, její hlas byl úplně normální. Všechno se začalo měnit okolo dvanáctého roku života a její problémy se začaly prohlubovat. “Kvůli svému hlasu zažívám peklo. Dennodenně mi lidé říkají, že jsem chlap nebo transsexuál,” stěžuje si dívka z australského Melbourne. To byl důvod, proč se stala cílem spolužáků, kteří ji začali šikanovat.

Nejhorší to bylo, když jí bylo okolo patnácti let. “Nesnášela jsem se, měla jsem deprese a neustálý pocit prázdnoty. Později jsem měla problémy i při pracovní pohovoru. Kvůli mému hlasu mě nevzali do práce,” svěřila se Charlotte. S jejími problémy si nevěděli rady ani lékaři. Ti jí sdělili, že za její hluboký hlas může výrůstek na hlasivkách, nikdy jí ale nebyla oficiálně oznámena finální diagnóza.

Všechno se začalo otáčet v roce 2018, kdy si Charlotte našla partnera. “Hrozně moc mi pomohl, vytáhl mě z depresí. Pomohl mi uvědomit si, že mi vlastně nic není,” říká. Dnes už se podle svých slov nesnaží zapadnout mezi ostatní ženy. Svůj hlas bere jako jedinečný. “Mám pocit, že mám hlas z nějakého důvodu. Sdílím svůj příběh, aby si lidé, kteří mají pocit, že jsou z nějakého důvodu odlišní, dodali trochu sebedůvěry,” uvedla.

Koktejl - další články

Doporučujeme