Toronto se složilo na záchranu zuboženého koťátka. To se narodilo bez konečníku

17. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Obyvatelé Toronta ukázali, že mají srdce na správném místě. Pracovníci útulku se ujali vyhladovělého osmitýdenního kotěte, které mělo vrozenou vadu. Doře chyběl konečník. Bohužel na operaci neměl útulek peníze a hrozilo, že by kočička zemřela. To nedalo tamním obyvatelům a během pár dní vybrali 10 tisíc dolarů. Informoval o tom útulek na svém Instagramu.

Kotě našli minulou středu na ulici zaměstnanci útulku. Nikdo nechápe, jak dokázalo osm týdnů přežít, aniž by mu fungovala peristaltika střev. “Má imperforovaný anus. Jinými slovy, narodila se bez konečníků,” uvedl na Instagramu útulek.

View this post on Instagram

A post shared by Annex Cat Rescue (@annexcatrescue)

Kromě toho se její tělíčko nafouklo a Dora tak utrpěla další zranění. Jediným řešením bylo vytvoření nového konečníku. Tato operace by vyšla na 6 500 dolarů (cca 136 tisíc korun) a na to útulek neměl prostředky. Proto se pracovníci rozhodli poprosit o pomoc veřejnost. Během dvou dnů se vybralo přes 10 000 dolarů (v přepočtu zhruba 210 tisíc korun).

View this post on Instagram

A post shared by Annex Cat Rescue (@annexcatrescue)

V pátek Dora podstoupila operaci, ale zdaleka ještě nemá vyhráno. Aktuálně potřebuje 24 hodinovou péči a stále nemůže vylučovat stolici. Bude tak muset podstoupit ještě další operaci. Koťátko si v útulku velmi oblíbili a má tak stále naději na spokojený život.

Koktejl - další články

Doporučujeme