Lámete si hlavu s tím, čím obdarovat blízké na Vánoce? Poradit vám mohou hvězdy

26. listopadu 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Necelý měsíc zbývá do Vánoc a spousta z nás nejen že ještě nemá nakoupené dárky pro své blízké, spousta z nás nemá ještě ani ponětí, čím je letos pod stromečkem obdaruje. Pokud vás letos dobré nápady opustily, nechte se inspirovat hvězdami a znameními zvěrokruhu. S touto radou přicházíme spolu s webem Žena.aktuálně.cz.

Každý jsme jiný. Přesto existují obecné charakteristiky, které do určité míry mohou vystihovat vaši povahu. Patří k nim i rozdělení do dvanácti znamení zvěrokruhu, které dokáže okrajově nastínit vaše charakterové rysy.

Lze se jimi řídit například v komunikaci s dotyčným člověkem, soustředit se na jeho silné stránky, případně zbytečně nedráždit tam, kde je to slabší. A můžete se jimi řídit dokonce i při nákupu vánočních dárků.

Beran

Dárek, který potěší většinu Beranů, by se měl dát hlavně prakticky využít. Neříkáme, že by nějak extra ocenili žehličku, nebo novou pánev, ale zkuste se zaměřit na sportovní vybavení, barevné legíny, běžecké boty. Ani se vstupenkami na koncert nešlápnete vedle. Rozhodně ale zapomeňte na dárky, které vyžadují trpělivost jako jsou puzzle nebo jiné skládačky.

Býk

Býka potěšíte dárkem, za kterým se schovává prožitek nebo luxus. Zvolte tedy poukaz na masáž, kvalitní kávu, luxusní pralinku či kvalitní víno. Určitě potěšíte i hedvábnou kravatou pro muže a luxusní kabelkou pro ženu. Vyhněte se laciným darům a věcem, které se jen tváří luxusně jako náhražky značkové módy.

Blíženci

Blíženci si zase naopak na nějaký snobský luxus nepotrpí. Mají raději originální a kuriozitní drobnosti, které je pobaví a zaměstnají ideálně jak ruce, tak hlavu. Takže nějakým pěkným hlavolamem nebo knihou o filozofii je neurazíte. Potěšíte je i novým technickým vynálezem a radost jim udělá i nějaké oblečení, ale pouze něco výstředního a originálního. Značky nechte viset v obchodě.

Rak

Raci milují dárky, které mají duši nebo v nich mohou nalézt nějakou hlubší souvislost. Líbí se jim ručně vyráběné dárky, nebo něco, s čím si dáte trochu práce navíc. Jen tak nějaká byť drahá věc je nijak nenadchne. Milují také historii, takže poukaz na zjištění rodokmenu je jasná jednička.

Lev

Lvi se jen tak s ničím nespokojí a ihned poznají, pokud dostanou dárek vybíraný na poslední chvíli. Mají skvělý vkus, ale také velice náročný. Potěší je vkusný doplněk, spona nebo prádlo luxusní značky. Ani poukaz na masáž neodmítnou natož pak kurz focení.

Panna

Vybrat dobrý dárek pro Panny bývá trochu oříšek. Milují praktičnost. Tady se tedy trefíte, pokud ženu obdarujete nějaký super spotřebičem a muže sadou nářadí a vychytávkami do domácnosti. Pokud chcete darovat tomuto znamení knihu, určitě sáhněte po kuchařce, nebo po receptáři prima nápadů. Pěkný diář u nich také rozhodně najde uplatnění. Na dárky “jen tak pro radost” zapomeňte. Neocení marnivost.

Váhy

Váhy jsou vděčnými příjemci dárků. Nezáleží totiž tolik na tom, co dostanou, jako spíš jak to dostanou. Váhy milují překvapení a už samotné rozbalování balíčků je těší. dejte si proto záležet, jak dárek pro ně zabalíte. Vstupenkou na koncert, knihou s fotografiemi nebo doplňkem do interiéru nic nezkazíte. Vyhněte se praktickým a (měkkým” dárkům bez většího projevu originality.

Štír

Štíři jsou tajemní a proto dárek pro ně by měl být zahalen do tajemna, smyslna a třeba i se sexuálním podtextem. Knihy o astrologii, záhadách nebo se sexuální tématikou je určitě potěší. Poukázka na tantrickou masáž, nebo erotickou pomůcku určitě neodmítnou a nemusíte se bát, že byste je tím dostali do rozpaků. Na věci bez hlubšího smyslu zapomeňte.

Střelec

Střelci jsou dobrodruzi a cestovatelé. Takže nové boty do hor, cestovní plecháček nebo novou GPS ocení. Pak můžete přemýšlet nad adrenalinovými zážitky jako je skok bungee nebo s padákem. Milují dobrodružství, takže pokud jim chcete udělat opravdovou radost, kupte jim volný lístek na vlak, ať si vyrazí, kam je to jen napadne.

Kozoroh

Kozoroh upřednostní kvalitu a funkčnost, ale nesmí to být nuda. Zkuste najít něco elegantního s praktickým využitím. Kožená peněženka, originální skleničky jsou skvělá volba. Radost budou mít i z vhodného šperku nebo poukázky na nákup jejich oblíbené značky oblečení. Laciné suvenýry si nechte pro někoho jiného.

Vodnář

Vodnáře potěší dárek, který podtrhne jejich povahu. Finanční hodnota dárku je nezajímá. Hlavní je pro ně nápaditost. Kurz jógy, kniha o tajemnu nebo lapač snů budou ideální. Na lapače prachu do poličky zapomeňte.

Ryby

Ideálním dárkem pro Ryby jsou předměty s příběhem, amulety, gramofonové desky, umělecké předměty. Ocení originalitu a čas, který vybíráním a pořizováním dárku strávíte. Ne, že byste jim museli dárek vyrábět vy sami, ale klidně jim ho nechte vyrobit na míru. to na ně udělá dojem a potěší je to. Rádi ochutnají cizokrajné dobroty a pravé šampaňské.

 

 

Koktejl - další články

Doporučujeme