Na protest se aktivisté přilepili k dirigentskému pultíku. Pořadatelé ho i s nimi odnesli pryč

30. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Klimatičtí aktivisté poslední dobou polévají slavné obrazy, aby na sebe strhli pozornost a mohli hlásat osvětu ohledně katastrofického stavu ochrany životního prostředí a klimatu. Dva z nich však svůj plán nedomysleli a skončili potupně s přilepenou rukou k dirigentskému pultíku v zákulisí hamburské filharmonie, zatímco koncert, který původně chtěli překazit, probíhal. Informuje o tom web Novinky.cz.

Aktivisté se svými činy snaží upoutat mediální pozornost, aby mohli veřejnost upozornit na problém s ochranou přírody a klimatu. Většinou se však setkávají jen s negativními reakcemi a nepochopením. Mnohé jejich počínání odsuzuje a rozčiluje.

Tihle dva aktivisté ze skupiny Last Generation, kteří se rozhodli, že ve středu přeruší koncert Beethowena v hamburské Elbphilharmonii, spíše pobavili, než pobouřili. Vběhli na dirigentský stupínek a ruce si přilepili k pultíku. “Stejně jako je jen jeden houslový koncert od Beethovena, máme jenom tuhle jedinou planetu, jejíž limity natolik přehlížíme, že katastrofy související s klimatem jsou stále častější a smrtelnější,” volala přilepená žena za bučení přítomných diváků.

Jejich akce ale trvala mnohem kratší dobu, než patrně čekali. Pultík totiž nebyl ke stupínku připevněný a dal se snadno vysunout a odnést pryč. A přesně to taky pořadatelé za chvíli udělali. Aktivistům nezbývalo nic jiného než potupně odejít spolu s pultíkem do zákulisí, kde je pořadatelé nechali stát.

Koktejl - další články

Doporučujeme