Originální způsob: Psa zachránili před utonutím dronem s klobásou

21. ledna 2022·Koktejl·ČTK

Díky klobáse přivázané provazem k dronu se v anglickém hrabství Hampshire podařilo zachránit psa, který uvázl v přílivové oblasti a hrozilo mu, že se utopí.

Teriér jménem Millie svým majitelům utekla z vodítka. Lidé následně fenku viděli u moře, kde jí hrozilo, že ji strhne příliv. Dostat ji z nebezpečí se ale nepovedlo hasičům, policistům ani členům pobřeží hlídky. Až jistý pilot dronu navrhl, že by k jednomu z bezpilotních letounů, který byl do pátrání po fence nasazen, šlo přivázat pamlsek jako lákadlo. Záchranáři vypočítali, že aby se dron dokázal vznést, mohou k němu přivázat klobásu. Tu jim poskytla jedna z žen na pláži.

“Protože Millie měla hlad, podařilo se ji nalákat do výše položených míst, která příliv nezaplavuje,” pochvaloval si Chris Taylor, šéf dronového pátracího a záchranného týmu. “Určitě o použití klobásy budeme uvažovat i v budoucnu: každá akce s cílem vypátrat psa bude sice jiná, ale pokud bychom se dostali do podobné situace, použili bychom tu samou metodu k nalákání psa,” řekl.

“Strašně se mi ulevilo, mít ji doma je něco fantastického,” prohlásila majitelka fenky Emma Oakesová.

Koktejl - další články

Doporučujeme