Rozzlobený hroch pronásledoval skupinu turistů. Na motorovém člunu měli co dělat, aby mu unikli

9. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Hroch sice vypadá jako neškodné roztomilé zvíře, ale opak je pravdou. Platí za nejnebezpečnější zvíře v Africe. Na vlastní kůži to pocítili turisté v Keni, kteří si vyrazili na výlet motorovým člunem. Jednomu samcovi se to ale vůbec nelíbilo.

Turisté se plavili motorovým člunem po Viktoriině jezeře v Keni. Nezvaných návštěvníků si všiml hroch, který se rozhodl, že je z místa vyžene. Záběry jsou pořízené 20. května a je na nich vidět, jak se od skupinky hrochů odpojil hroší samec a pustil se do pronásledování nezvaných návštěvníků. I když by se mohlo zdát, že turisté jsou na lodi docela dobře chráněni, pro tunu a půl vážící kolos by ani motorový člun neznamenal velkou překážku.

A tak nezbývalo nic jiného, než šlápnout na plyn a hrochovi ujet. Jak je na videu vidět, tito obojživelníci dokážou i přes svůj neohrabaný vzhled vyvinout pod vodou slušnou rychlost až 12 km/h. Turisté hrochovi nakonec unikli, ale rozhodně na toto setkání nebudou vzpomínat v dobrém.

Tato zvířata jsou velmi nebezpečná a v Africe jsou zodpovědná za více úmrtí než jakékoliv jiné zvíře. Za rok jim padne za oběť zhruba 500 lidí. Obrovské čelisti mají až půlmetrové špičáky, proti kterým se člověk nemá jak bránit. Za jejich agresivitou stojí především silné teritoriální cítění. Hroší matky pak v sobě mají vyvinutý extrémně silný ochranitelský pud.

Koktejl - další články

Doporučujeme