Nečekaný návštěvník. Tuleň se vyškrábal na paddleboard a několik minut se na něm v klidu opaloval

9. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Anglický učitel Cenk Albayrk měl na své poslední dovolené zajímavý zážitek. S otcem vyrazil na moře na paddleboardy, a když odpočíval, vylezl mu na prkno tuleň. Zvíře si muže, který si celý zážitek natočil, vůbec nevšímalo.

Mladý učitel angličtiny Cenk Albayrak-Touyen si s otcem koupili paddleboardy teprve nedávno a na moře vyrazili počtvrté nebo popáté. Společně dorazili do přístavu Parksone v Poole nedaleko ostrova Brownasea ve Spojeném království, kde se Cenk rozhodl, že si od pádlování trochu odpočine. “Sedl jsem si, abych udržel rovnováhu. Když najednou koukám, že se kousek ode mně vykoukla z moře hlava tuleň. Pak se najednou objevil u mě a vyškrábal se ke mě na paddleboard,” svěřil se Cenk.

Jeho otec si nevšiml, že se Cenk zastavil, protože muž na něj nechtěl křičet, aby tuleně nevyplašil. Zároveň přiznal, že zvíře bylo poměrně velké a těžké, proto se neustále snažil prkno vyrovnávat, aby nespadli do vody. Tuleň se několik minut vyvaloval na paddleboardu, opaloval se na slunci a hledal ideální polohu. Pak se otočil na muže a poté se vrátil zpátky do moře.

Nikdy bych neřekl, že se mi tohle stane,” svěřil se s nadšením Cenk, který následně umístil video na sociální sítě. Brzy se záběry staly hitem. “Pokud se to stane znova, budu nadšený, ale je mi jasné, že by to byla velká náhoda,” přiznal. Muž byl jeden z tisíce lidí, kteří si o víkendu užívali slunečné počasí v celé oblasti, ale tuleň vypadal, že mu davy návštěvníků vůbec nevadí. V této oblasti je pozorování tuleňů poměrně častým jevem, a to jak v létě, tak v zimě.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme