Zachraňoval život druhého člověka, během toho dostal infarkt. Díky pohotovým kolegům přežili

5. srpna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Opravdu dramatické chvíle zažili záchranáři anglické rychlé zdravotnické služby. Ti byli přivoláni k ženě, která utrpěla srdeční příhodu. Během jejího ošetření jeden ze záchranářů, Jeremy Williams, dostal infarkt. Oba díky pohotovým kolegům přežili. O příběhu informoval Daily Mail.

Případ s dobrým koncem se odehrál ve vesnici Stewartby. Během zásahu zdravotník Williams resuscitoval ženu, která utrpěla srdeční příhodu. V jeden moment najednou on sám pocítil bolest na hrudi. Musel ho tak vystřídat kolega a druhý mu raději udělal EKG.

To ukázalo, že Williams má také infarkt a rázem tak tým zachraňoval ne jeden, ale dva lidské životy. Byla to jedna z těch věcí, která se nestává. Teď se tomu můžu smát, protože jsem rád, že jsem stále tady. Ovšem nebýt mých kolegů, byl by to úplně jiný příběh,” pospal Daily Mail Jeremy.

Kolega pak uvedl, že za svou kariéru něco podobného nepamatuje. Upřímně dooufám, že se to už nikdy nestane. Fakt, že se Jeremy i pacientka uzdravili, svědčí o dovednostech a obětavosti týmu, který ten den skvěle spolupracoval,” řekl.

Koktejl - další články

Doporučujeme