Záhadná vila láká desítky lidí. Každý večer ji zaplavuje oceán

20. července 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Věděli jste, že existuje dům, který den co den zaplavuje oceán? Oblíbená atrakce, kterou každoročně vyhledávají desítky turistů, se nachází na pláži ve středoamerickém Salvadoru. Stavbu nejspíš v roce 1998 smetl do vody hurikán. Informoval o tom server Yahoo News.

Ruina vily na okraji oceánu je aktuálně nejvíce atraktivní stavbou na pobřeží Costa del Sol. Dům je díky vody ve velmi špatném stavu, to ale zvědavce od fotografie neodradí. Někteří se tak fotí uvnitř nebo i na vrcholu vily.

Původ dvoupatrového domu je zcela nejasný. Podle tamních obyvatel byla stavba smetena do oceánu během hurikánu, který Salvador postihl v roce 1989 a vyžádal si na devět tisíc obětí. Tehdy ještě nebylo třeba stavební povolení jako dnes. Prostě tam ten dům postavili, ale ukázalo se, že to bylo až moc bllízko oceánu,” řekl serveru místní rybář. Také není nouze o strašidelné historky. Kluci, co tam v noci chodí chytat želvy, mi říkali, že tam viděli záhadnou postavu, bojím se tam vkročit,” uvedla nejmenovaná žena.

Vila sloužila jako hotel pojmenovaný Puerto Ventura. Z důvodu lukrativnosti ho majitel postavil na pláži, jenže ukázalo se, že to nebyl až tak dobrý nápad. Nějakou dobu sloužil také jako komunitní centrum věřících, ale jelikož ho každou noc zaplavuje voda, tak stavbu opustili.

Koktejl - další články

Doporučujeme