Komisaři dali Michelinskou hvězdu omylem bufetu pro dělníky! Měl stejné jméno jako luxusní restaurace

19. února 2017·Články·Redakce

Něco, co by se dalo nazvat gurmánským omylem roku, se podařilo nepozorným komisařům z průvodce Michelin, kteří udělují hvězdičky restauracím, do nichž podle jejich vkusu stojí za to jít.

Bufet pro dělníky byl zaplaven telefonáty nedočkavých labužníků, kteří si v něm chtěli rezervovat místo poté, co jídelna získala hvězdičku Michelin – omylem, jak se později ukázalo, píše web telegraph.co.uk. Na webu s oceněnými restauracemi totiž byla špatná adresa.

Reportéři, televizní štáby a potenciální zákazníci žasli, když se pak objevili u bufetu Bouche à Oreille, v malém městečku Bourges, a našli zde místo luxusní restaurace levnou jídelnu s plastovými ubrusy. Jídlo v tomto bufetu rozhodně není špatné, přeci jenom je to pořád ve Francii, ale zkrátka to nebyla ta restaurace, která získala ocenění od gurmánů. Měla jen stejné jméno.

Bufet tak získal publicitu, o které jeho majitel ani nesnil. Aby lidé z Michelinu napravili svou chybu, pozvali personál dělnického bufetu do oceněné restaurace Bouche à Oreille v Boutervilliers poblíž Paříže. Tam totiž nabízí pokrmy z humra nebo konfitovanou svíčkovou s černým lanýžem.

 

Články - další články

Doporučujeme