Lucie Sinková: Frekvence 1 byla můj nedostižený sen

8. listopadu 2020·Články·Iva Pavlousková

Lucie Sinková, Foto: Frekvence 1

Tentokrát jsme vyzpovídali naši moderátorku Lucku Sinkovou, která vám zpříjemňuje víkendová dopoledne a také nedělní večer.

Co pro vás Frekvence 1 znamená a jak byste popsala váš vztah k ní?
F1  byl můj nedostižný sen, už na regionálním radiu před cca 16-17 lety jsme si na ní dělali zálusk s kolegou Mírou Michálkem, měli jsme pocit, že “patří” jen celebritám, a ono ejhle . :-))) Mírovi se to povedlo dříve, mně o něco později, ale kdo si počká…..

Co vás nejvíce baví na práci v rádiu?
Byl to můj sen od základní školy, dělat v radiu a tenkrát mě to lákalo hlavně kvůli muzice. Měla jsem v krabici vystřihané články z novin o našich zpěvácích, tehdy se toho o nich moc nepsalo, to není jako dnes, že jste s nimi podstatě na každém kroku i díky sociálním médiím, takže to byla “velká vzácnost”. Ta krabice byla de facto něco jako poklad zakopaný pod postelí. 🙂 Po dvaceti letech v radiu mě na práci stále baví to, že denně musím být ve střehu, stále sledovat, co se děje, ale taky vnímat, co na to říkají lidi venku, na ulici a pak to tam celé do éteru zakomponovat. Nenásilně. Přirozeně. Baví mě stále natáčet i ankety, stříhat zvuky do vysílání, ale úplně nejvíc ze všeho mě baví rozhory.

Jak se připravujete na vysílání?
Kradu ze života! V éteru by měl být odraz toho, co se “venku” děje. Sleduji o čem se píše, o čem se mluví, tzv. “talkabout” témata a snažím se k nim najít něco víc, sehnat příběhy lidí, nebo alespoň použít reakce z SMS, Facebooku. Propojuji také pravidelně vysílání s naším webem a v poslední době tolik oblíbenými sociálními sítěmi. Některá témata vyplývají přímo z mých zkušeností, zážitků a ty, když se to s nimi nepřehání, zní v éteru vždy nejlíp. Protože všechno ostatní někde dohledáte, ale Váš příběh, znáte jenom Vy. Někdy mi příprava zabere víc času než samotné vysílání.

Podle čeho si vybíráte témata do vysílání?
Podle toho, co mě zaujme, a u čeho si říkám, že by mohlo nějakým způsobem oslovit i naše posluchače. Pak přemýšlím, jak to zpracuji. Jestli bude stačit, když to řeknu “per pusa”, nebo k tomu mám hledat respondenta, točit anketu, nebo jako vtip použít zvuk, či muziku z filmu atp.

Koho byste si ráda pozvala na rozhovor?
Karla Gotta, ale to už bohužel neklapne…Jinak kohokoliv z našich českých zpěváků, zpěvaček, skupin…S většinou z nich už jsem rozhovor absolvovala a spousta z nich je tak fajn, že bych je zvala i 3x denně. 🙂

Co byste dělala, kdybys nebyla v rádiu?
Prodávala, nebo učila. A nebo cokoliv jiného. Prací jsem si vyzkoušela hned několik i při rádiu a když má člověk zdravé ruce, nohy, taky zdravý rozum, tak si vždy najde práci, i kdyby si jí měl vymyslet… Tři roky točím televizní reportáže. Před lety jsem pracovala jako prodavačka i manažerka v obchodě, vyzkoušela jsem si i pozici koncertní manažerky a teď jsem dva roky ve školství. A práce s dětmi mě naplňuje stejně jako rádio, takže nejvíc.

Jaký je váš největší životní úspěch?
Že jsem na Frekvenci 1:-) A že jsem zdravá!!! Teda až na tu hlavu….

Jaké máte koníčky a jak nejraději trávíte volný čas?
Ráda pletu, háčkuju (to mě naučila maminka), občas šiju (k tomu mě zase vedl dědeček – krejčí). Miluju čtení detektivek a příběhů podle skutečných událostí, do pohody mě dostávají filmy, méně pak zprávy. 🙂 A pěší turistika mi je taky blízká. Chodím často pěšky a to je taky fajn pro kondici i relax zároveň.

Jak vypadá vaše ideální dovolená?
Je poloaktivní. Musím toho stihnout hodně procestovat. Nejsem plážový typ. Tam vydržím tak den. Ideálně vše nakombinované – naše kopce, potůčky, řeky, přehrady a jezera, zahraniční moře, vodopády, Alpy, průsmyky….chvíli plavat, chvíli chodit, chvíli jet autem, chvíli na kole a taky sem tam lenošit….ode všeho něco….

Co další byste ráda prozradila posluchačům?
Cokoliv, co je bude zajímat. Stačí se ozvat:-)

Články - další články

Doporučujeme