Malá Tarzanka! V Indii našli dívku mezi opicemi. Nemluví, ale už jí rukama!

7. dubna 2017·Články·Redakce

koláž

Indická policie prochází databázi pohřešovaných dětí, aby mohla identifikovat dívku, která žila v lese mezi opicemi. Je jí podle odhadu deset až dvanáct let a nedokáže mluvit. Informovala o tom s odvoláním na indické zdravotnické zdroje agentura AP. Když dívku v lednu našli, neměla na sobě oblečení a byla vyčerpaná hladem. Dopravili ji do nemocnice ve městě Bahraič v severoindickém státě Uttarpradéš.

“Dítě si počínalo jako zvíře, pohybovalo se po čtyřech a jedlo z podlahy přímo ústy,” řekl hlavní lékař nemocnice D. K. Singh. Po určité době začala dívka chodit normálně a jíst rukama. “Stále neumí mluvit, ale rozumí, cokoli jí říkáte, a také se usmívá,” řekl Singh.

Jako první dívku ve skupině opic spatřili těžaři dřeva, kteří upozornili policii. “Říkali, že dívka byla nahá a ve společnosti opic vypadala spokojená. Když se ji snažili odvést, opice tomu bránily,” řekl agentuře AP policista Dineš Tripathi.

Později ji z lesa vyvedl policista v chráněném území zvaném Katarniaghát. “Když na dívku zavolal, opice na něj zaútočily, ale dokázal dívku odvést. Ujel s ní v policejním autě a opice je pronásledovaly,” tvrdil Tripathi.

Policie se snaží zjistit, jak se dívka do lesa dostala a kdo jsou její rodiče. Dokud nebude identifikována, bude žít v domově pro mládež.

Zdroj: ČTK

 

 

Články - další články

Doporučujeme