Manžel nese svou ženu při výletech na zádech, nemůže totiž chodit

30. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Kopitiam Bot (Twitter)

Wang Siao-min z Číny se rozhodl, že se dostane na vrchol Žlutých hor. Společnost mu dělala jeho manželka, kterou měl během výšlapu celou dobu na zádech, protože nemůže kvůli nemoci chodit. Manžel jí chce tímto způsobem ukázat nádherná místa na Zemi.

Manželka Siao-mina trpí neurodegenerativní nemocí motorického neuronu, kvůli které nemůže chodit. Ani tato překážka jim však nezabránila, aby si bezdětný manželský pár splnil sen a procestoval celý svět.

Vím, že není příliš velká šance, že by se z tohoto druhu nemoci zotavila, tak jsem se rozhodl, že jí ukážu svět,” vysvětli svůj záměr Wang Siao-min pro server South Morning China Post. Na všech cestách, které spolu podniknou, ji bude mít proto neustále na zádech. “Chtěl jsem jí dát něco smysluplného,” uvedl Siao-min.

Pro 57letého muže nebyl vrchol Žlutých hor posledním výletem. Další dobrodružnou cestu manželský pár plánuje a rád by vyrazil i mimo čínské hranice. Se svou chotí, která je na zádech připoutána díky speciálním popruhům, navštívili už i tibetský palác Potála ve městě Lhasa.

Články - další články

Doporučujeme