Manželé zažili 14 potratů během 20 let. Teď přišlo vytoužené miminko

1. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook

Manželé Scollenovi se o miminko snažili dlouhých 20 let, žádné těhotenství ale nevydrželo déle než 14 týdnů. Jak dvojice stárla, postupně ztrácela naději a začala se smiřovat s představou, že z nich rodiče nikdy nebudou. Nakonec ale přišel zázrak a Jo loni porodila zdravou holčičku. 

Manželé Jo (47) a Jason (49) Scollenovi z Wimbledonu v Londýně si vždycky přáli založit rodinu. O miminko se začali snažit již v roce 2000, dlouhé roky se jim ale nedařilo. Jo neměla sice potíže otěhotnět, žádné těhotenství ale netrvalo déle, než 14 týdnů. Nakonec společně prožili 14 bolestivých potratů.

Dvojice byla čím dál zoufalejší a lékaři neměli ponětí, co je špatně. Manželé několikrát vyzkoušeli i umělé oplodnění. Stále se však nedařilo a finančních prostředků povážlivě ubývalo.

Soutěž na Facebooku

Jednoho dne se manželé zúčastnili soutěže na Facebooku, jejíž vítězové měli získat plně hrazené umělé oplodnění na klinice na Kypru. Dvojici konečně přálo štěstí a soutěž spolu vyhráli.

Ba co víc. Dávka štětí byla tentokrát skutečně pořádná. Umělé oplodnění zafungovalo a Jo byla poprvé schopná miminko donosit. “Bylo to naprosto neuvěřitelné,” uvedla Jo pro britský deník Metro. “Přišlo to ve chvíli, kdy už jsem klečela na kolenou, připravená se vzdát,” popsala.

Záblesk štěstí

“Po tolika zklamáních procházíte celým procesem emočně mrtví. Vyčerpali jsme všechny prostředky – jak finanční, tak emoční. Přišlo to jako blesk z čistého nebe! Byl to zázračný záblesk pozitivity,” svěřila se dojatá maminka.

Průběh těhotenství byl pro manžele pěkně napínavý. “Celé těhotenství jsme zadržovali dech,” přiznala Jo. Nakonec ale všechno dobře dopadlo. 19. října 2019 přivedla císařským řezem na svět zdravou holčičku, která dostala jméno Jessica Rose.

“I potom, co se narodila, jsem ji pořád kontrolovala, jestli je pořád tam,” svěřila se žena. “Nemůžu uvěřit, že jsme se dočkali. Pořád ji kontroluji, ale každý týden se mi zdá skutečnější,” zažertovala.

Články - další články

Doporučujeme