Mark Zuckerberg plánuje novinky na Facebooku. Čeho se týkají?

2. července 2017·Články·Redakce

shutterstock

Mark Zuckerberg potvrdil novinku na Facebooku. Změny v oblasti skupin jsou na spadnutí. O jejich smysluplnosti bude nyní rozhodovat umělá inteligence.  Skupin je na Facebooku kolem dvou miliard a v podstatě každý uživatel je členem nějaké z nich. Schválně se zamyslete, v kolika jste členem?

Založit skupinu je možné od roku 2010 a jejich účelem bylo shromažďovat ty, kteří mají stejné či podobné cíle a zájmy. Zakladatel sociální sítě Facebook tvrdí, že se ve většině z nich řeší nesmysly, Zuckerberg se proto rozhodl informovat o změnách na setkání v Chicagu, kam pozval 300 správců veřejných skupin. Ubytování platila společnost a v rámci přednášek vystoupil přímo Zuckerberg.

Mark Zuckerberg poukazuje na úpadek tradičních komunit jako je církev nebo školní spolky které právě by nahradil skupinami na Facebooku. Jejich význam bude vyhodnocovat umělá inteligence s přesnými instrukcemi. Mezi kritéria patří doba, kterou spolu členové tráví, návštěvnost, aktivita, komentáře. “Myslím, že máme nyní možnost do zhruba pěti let spojit miliardu lidí ve smysluplných skupinách,” řekl Zuckerberg pro CNN. Správci skupin budou mít nově více pravomocí, nepohodlné členy vyhodí jedním kliknutím, příspěvky budou moct plánovat na přesný čas a podobně.

Články - další články

Doporučujeme