Maska slibovala bezchybnou pleť. Při jejím sundávání ženy křičí bolestí, mění se totiž v lepidlo. VIDEO

27. dubna 2017·Články·Redakce

Pro krásu ženy často vydrží i trpět. Ale co je moc, to je moc. Podívejte se na videa, ve kterých kosmetické blogerky zkouší masku na obličej z černého uhlí a už při zasychání produktu litují, že se k tomu vůbec odhodlaly.

Pleťová maska z uhlí je aktuálně hitem internetového světa – přesněji toho, který se zaměřuje na kosmetické vychytávky. Kdo z nás by se nechtěl jednou pro vždy zbavit černých teček, zmenšit póry a celkově vylepšit stav své pleti? Maska, kterou ve videu dívky zkouší, slibuje vyhlazení pleti, odstranění černých teček a viditelně hladší pleť . Co už ale výrobce neuvádí, je fakt, že při tom přijdete o svrchní vrstvu kůže a zažijete bolest, díky které vám budou voskové pásky na nohy připadat jako to nejjemnější pohlazení.

Z čeho se korejský zázrak černé barvy skládá? Obsahuje bambusové uhlí a výtažek z grepu a rozmarýnu. Masku bychom měli nechat zaschnout a pak ji z pokožky jednoduše sloupnout. Na tomto principu funguje množství kosmetických produktů – jen tento ovšem zanechává hrůzné následky. Pleť je podrážděná, rudá a zbavena jedné své vrstvy – čímž je dosaženo slíbené hladkosti.

Maska zkrátka funguje jako to nejlepší lepidlo na parkety. “Při jejím sloupnutí dojde i k odstranění svrchní vrstvy kůže, což způsobuje bolest. Je to dobře vidět právě na virálech, které kolují na internetu,“ vysvětluje britská dermatoložka Andy Millwardová pro deník Metro. Pokožce to podle dermatoložky rozhodně neprospívá. Ztrácí přirozenou ochranu před škodlivými mikroorganismy – a třebaže se zdá, že na masce ulpívají nedokonalosti z ucpaných pórů, mnohem pravděpodobněji jsou to mastná vlákna, jež jsou naopak prospěšná!

Články - další články

Doporučujeme