Maturita 2017: Sloh z angličtiny? Úplná pohoda, shodují se studenti. Jaká měli TÉMATA?

3. května 2017·Články·Redakce

shutterstock

Letošní maturanti za sebou mají další metu - státní maturity pokračovaly úterní písemnou prací z anglického jazyka. Vypravování a neformální email, to byly dva slohové útvary, které studenty v tento den čekaly.

Přesně ve 13:00 vzali maturanti do ruky tužky a vydali se zdolat další překážku na cestě k maturitnímu vysvědčení. Na pomoc si mohli vzít pouze slovník a za úkol dostali dva různé slohové útvary. A jak se jim dařilo? To se můžeme dočíst na Facebooku, konkrétně na stránce Maturita z angličtiny, kde se studenti podělili o své dojmy – a to vesměs velmi pozitivní.

“Vypravování i email v pohodě,” komentuje témata Michal. “Bylo to opravdu jednoduché”, přidává se Dan. “Čekala jsem to mnohem horší,” napsala Bajde. Co se obou témat týče, většina je tedy považuje za lehká, studenti si stěžují pouze na to, že měli texty často delší, než je podle pravidel zadání možné, což znamená jediné – body dolů. Na celé zadání slohové práce z angličtiny se můžete podívat ZDE.

A jak se nezbláznit z maturity? Návod najdete ZDE.

Připravte se s pomocí LearnTube na zkoušku dospělosti i z mobilu. Vyzkoušejte si testy, které studenty připraví k maturitě:

Didactický test státní maturity z českého jazyka

Maturita z češtiny – slohová práce

Maturita z angličtiny

Maturita z angličtiny

 

Články - další články

Doporučujeme