Nelíbí se vám bezsrsté kočky? Díky těmto fotografiím však změníte názor

28. dubna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: instagram.com/sunnysphynx/; instagram.com/hr_pippi/

Bezsrsté kočky domácí zvané sphynx nepatří k plemenům, které by bylo lidmi příliš vyhledáváno. I když jsou tyto kočky velmi inteligentní a důvěřivé, lidé se jich mohou kvůli jejich vzhledu štítit. Majitelé, kteří si naopak jejich přítomnost v domě či bytě nemohou vynachválit, se na sociálních sítích snaží ostatní přesvědčit, že mají dát tomuto plemenu šanci.

Kočky sphynx mají původ ze 60. let minulého století v kanadském Ontariu, odkud se velmi rychle rozšířily do celého světa. Toto bezsrsté plemeno však leckoho kvůli svému vzhledu odrazuje.  

Sphynx mají totiž zvrásněnou kůži, která je sice na dotek jemná, jež přidává kočkám zvláštní typ krásy. Najde se totiž několik lidí, kterým jejich vzhled přijde bezchybný a roztomilý. Dokonce jim nevadí ani pořizovací cena, jež například v České republice činí zhruba deset tisíc korun.  

Na sociálních sítích se majitelé těchto koček snaží dokázat, že sphynx jsou zkrátka unikátní plemeno, které si také zaslouží veškerou lásku a péči. Proto zveřejňují fotografie svých domácích mazlíčků a doufají, že ostatní lidé na zvláštní plemeno změní názor.

Články - další články

Doporučujeme