NOVÝ TREND: Slackline! Tento levný sport je u Čechů stále populárnější

7. července 2017·Články·Redakce

shutterstock

Stále větší popularitu si mezi mladými lidmi i rodinami získává slackline, tedy chození a skákání na popruhu upevněném mezi dvěma body. Právě na slackline se zaměří velký sportovní projekt Letní Sportmanie 2017, který od 18. do 27. srpna nabídne zdarma v centru Plzně za obchodním centrem Plaza 60 sportovních aktivit. Slackline hodně rozšiřuje a posiluje koordinaci a zpevňuje celé tělo, řekl ČTK cestovatel a horolezec Jan Trávníček.

“Na Letní Sportmanii, kde ukážeme několik netradičních disciplín, bude slacklinová show na špičkové úrovni. Člověk na to kouká s otevřenou pusou a přemýšlí, jak to kluci dokážou,” uvedl.

Slackline se v Česku stále rozšiřuje. “Je to spojení s přírodou. Natáhnete popruh mezi dva stromy a můžete si sportovat v parku sami, s kamarády, nemusíte mít žádné hřiště a dělat nic organizovaně,” řekl Trávníček.

Slackline podle něj hodně rozvíjí koordinační schopnosti. “Když budete chodit hrát fotbal, budete mít dobrá stehna a tak dále. Ale abyste se udrželi na slackline, tak je to o koordinaci a zpevnění celého těla, na což se hodně při sportech zapomíná,” řekl lezec. Jde o doplňkovou aktivitu k populárním sportům, které řada lidí dělá, ale zapomínají na protahování a posilování ostatních částí těla.

Jde také o levný sport. Kvalitní popruh se dá pořídit za 2000 až 2500 korun. Natažení trvá zhruba deset minut. “Jsou dlouhé od deseti metrů až po stovky metrů,” uvedl Trávníček.

Podle něj tento sport v Česku začíná, ale už zažívá podobný boom jako lezení, které také rozvíjí všechny svalové partie těla.

K dalším hlavním atrakcím Letní Sportmanie Plzeň 2017 bude patřit mobilní lezecká stěna s cestami i pro nejmenší děti. “Vždy chceme motivovat i rodiče, kteří tam většinou jen vyšlou své děti. Ale my jim řekneme, že si mohou vyzkoušet lézt vedle dítěte. Naše akce sice pomůže, ale impulz by měl přijít od rodičů, aby je vedli ke sportu. Ne že to supluje škola a město, ale rodič by ho měl vést za ruku a musí sportovat společně,” dodal Trávníček. Na akci bude také údajně největší venkovní sestava trampolín v ČR, obří klouzačka, střelecké sporty a vodní svět.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme