Oprava sídla Harryho a Meghan stála daňové poplatníky téměř 70 miliónů korun

26. června 2019·Celebrity·Lukáš Vaněk

Princ Harry a jeho choť vévodkyně Meghan renovovali jejich sídlo ve Windsoru, kam se rozhodli i s dítětem přemístit, i z peněz britských daňových poplatníků. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnila královská rodina. Podle dostupných údajů použil pár na rekonstrukci sídla v přepočtu téměř 70 miliónů korun.

Harry a Meghan se přestěhovali do Frogmore Cottage krátce před narozením syna Archieho. Rodinné sídlo se nachází zhruba kilometr a půl od zámku Windsor, kde by měl být v červenci v tamní kapli sv. Jiří syn vévody a vévodkyně ze Sussexu pokřtěn.

Rozsáhlá rekonstrukce trvala téměř půl roku. V sídle je nový pokoj pro cvičení jógy, přepychová koupelna a kuchyň a také nová podlaha. Všechny nové zásahy do sídla však platil královský pár sám. Na nutnou rekonstrukci sídla, které panovníkům slouží už od roku 1792, však dle oficiální finanční zprávy použili 2,4 miliónů liber, což je v přepočtu zhruba 69 miliónů korun.

Zpráva také tvrdí, že britská královská rodina stála v minulém roce daňové poplatníky 67 miliónů liber (cca 1,9 miliardy korun), což je oproti minulému období nárůst téměř o 20 miliónů liber. Většina výdajů je však způsobena udržováním královských paláců po celé zemi a aktualizováním služeb u Buckinghamského paláce.

Celebrity - další články

Doporučujeme