Ošklivě si zlomil nohu a nepracuje. Rodinu ale neohrozil!

4. června 2018·Články·Karolína Stránská

Pětatřicetiletý Michal ještě před rokem pracoval jako prodejní specialista. S manželkou Veronikou čekali třetí dítě a vzali si hypotéku na dům, který bylo třeba opravit. A tehdy se to stalo. Michal před spadl ze žebříku na hranu betonového schodu.

Způsobil si dvojnásobnou komplikovanou zlomeninu nohy. Okamžitě byl hospitalizován a operován. Veronika měla tři měsíce do porodu dcery a rodina akorát čerstvě začala se splácením dvoumilionové hypotéky na pořízení domu a jeho rekonstrukci. Naštěstí měl Michal pojistku. Bez ní by se rodina dostala do finančních problémů, protože Michalova nemocenská byla pouhých 12 tisíc korun, což v případě jeho příjmu ve výši 30 tisíc korun před úrazem ukazoval na pořádný propad. Mínus 18 tisíc korun každý měsíc.

„To byla pro rodinu neúnosná situace, Veronika byla na mateřské a rodina akorát začala splácet hypotéku. Jak říkal Michal, když ho převáželi do nemocnice, byl v šoku, a tak vykřikoval, že nemůže do nemocnice, protože na to nemá čas a musí živit rodinu i splácet hypotéku,“ říká Michal, který si těsně před úrazem založil pomocí on-line srovnávače životní pojištění.

Zabezpečte svou rodinu proti nepřízni osudu. Poradíme vám, jak.

 

Michal platil celkem 1 240 korun měsíčně. Z nich 429 korun šlo na krytí rizika smrti a část na investice do budoucna. Zbylými 811 korunami platil za krytí vážných životních rizik, jako třeba riziko invalidity, ale i dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Michalova zlomenina byla hodně komplikovaná. Lékaři se rozmýšleli, zda mu vůbec nechají kotník. Vzhledem k tomu, že Michalův úraz byl natolik závažný a vyžádal si okamžitou hospitalizace a neodkladnou operaci, tak mu ale naštěstí byla z pojistky vyplácena denní dávka při pracovní neschopnosti už od prvního dne, kdy se to stalo. Lidé málokdy ocení dobrou pojistku při jejím uzavření, ale vždy ji dokážou ocenit v případě pojistného plnění. Což platilo a stále ještě platí i pro Michala, který je dosud mimo pracovní proces, a chystá se na další z operací. Pokud se nepodaří, čeká ho znehybnění kotníku. Doktoři tvrdí, že trvalé následky bude mít určitě, mluví o omezené hybnosti, vyhlídky návratu do práce jsou tak stále ve hvězdách.

„Platit měsíčně dvanáct set mi přišlo docela hodně. Ale přistoupil jsem na podmínky. Teď jsem za to rád, protože doma jsem už sedmý měsíc a pokud bych pojištěný nebyl, asi bychom se teď s partnerkou a miminkem mohli jít tak akorát pást,“ tvrdí Michal, který za dobu, co je doma, od pojišťovny na denním odškodném dostal 214 tisíc korun. Po doléčení nohy mu pojišťovna vyplatí ještě další peníze jako plnění z připojištění rizika trvalých následků způsobených úrazem.

Porovnejte si životní pojištění a vyberte to nejvýhodnější ještě dnes.

 

 

Články - další články

Doporučujeme