Záchranku mi nevolej. Kamarádka popsala poslední dny Yvonne Přenosilové (†76)

12. září 2023·Články·Redakce

Yvonne Přenosilová (Zdroj: Profimedia)

V pondělí navečer zasáhla Česko smutná zpráva. Ve věku 76 let zemřela jedinečná zpěvačka Yvonne Přenosilová. Nyní se na povrch dostávají informace o posledních chvílích dámy s úžasným hlasem.

Do pěveckého nebe odešla legenda české pop-music Yvonne Přenosilová (†76). Zpěvačka se potýkala poslední roky s řadou zdravotních problémů, proto se o ní starala její blízká kamarádka a sousedka Hana Vejvodová. Ta nyní popsala poslední dny života zpěvačky. Vejvodová a Přenosilová se znaly přes 40 let a posledních třicet bydlely vedle sebe.

Byla to tak právě Vejvodová, která se o kamarádku starala a prakticky se od ní nehnula. „Poslední týdny jsem se od ní už nehnula a domů si vždycky odskočila jen na skok. Poslední dva dny už ani nejedla, ale prosila mě, abych nevolala záchranku. V neděli v půl jedenácté jsem ji ale zavolat už musela, protože už na tom byla strašně moc špatně. Řekla jsem jí: ,Omlouvám se ti, ale zavolat ji opravdu musím.‘ To už ani nereagovala. Další den v půl druhé odpoledne mi pan doktor zavolal, že Yvonne zemřela. Doteď jsem se z toho nevzpamatovala,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

Podle jejího bývalého kolegy z rádia Svobodná Evropa Radka Kubíčka se zpěvačka v poslední době potýkala se zdravotními problémy. „Měla nějaké problémy s klouby a pak měla nějaké onkologické onemocnění, které ji vyčerpalo.” Redakce serveru Prima Ženy se se zpěvačkou snažila v létě domluvit rozhovor. Přenosilová se ale omluvila, že se necítí dobře a že dá případně vědět. Odmítla i vystoupení, které jí nabídl její kolega Milan Drobný.

Před rokem a půl se interpretka, kterou proslavily hity jako Boty proti lásce nebo Tak prázdná od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích. Vejvodová si myslí, že to byl důvod, proč zpěvačka tak trochu rezignovala na život. „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit, že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxi. Svalstvo ji ochablo, chřadlo a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup. Bude mi strašně chybět. Byli jsme spolu každý den a teď najednou není. Nemůžu tomu stále uvěřit,” dodala.

Články - další články

Doporučujeme