Prezident Miloš Zeman uctil památku Karla Gotta, který by dnes oslavil 81. narozeniny! Premiér Babiš k hrobu nepůjde

14. července 2020·Články·Karolína Stránská

Foto: Frekvence 1

Památce zesnulého zpěváka Karla Gotta se dnes v den jeho nedožitých 81. narozenin přicházeli od rána poklonit fanoušci různých generací na hřbitov na pražských Malvazinkách. Na náhrobek, na jehož podobě Gottova manželka Ivana spolupracovala s akademickým architektem Jiřím Deýlem a inženýrem Pavlem Štruncem, mnozí z nich za zájmu zástupců médií položili kytky a zapálili přinesené svíčky.

“Karel byl náš guru, dodnes poslouchám jeho písničky. Vzpomínám na něj jako na vynikajícího společníka, který se dokázal bavit s každým,” řekla novinářům zpěvačka Šárka Rezková, která se s Gottem znala díky svému zesnulému manželovi, hudebníkovi Jiřímu Brabcovi.

I prezident Miloš Zeman uctil památku Karla Gotta, který by oslavil 81. narozeniny. Kytici s trikolórou a stuhou s nápisem Prezident republiky Miloš Zeman přinesl k hrobu Českého slavíka na pražských Malvazinkách zástupce Odboru protokolu Pražského hradu Martin Křenovský.

Prezident je totiž momentálně na dovolené a proto požádal své kolegy o položení kytice. Miloš Zeman Gottovi 28. října in memoriam předá Řád Bílého lva.

Premiér Andrej Babiš se podle vyjádření pro rádio Frekvence 1 k hrobu nakonec nechystá. “Výročí narození Karla Gotta si připomenu vzpomínkou na něj a tím, že se pustím některé jeho písně, které jsem měl rád. Osobní účast u hrobu Mistra ale neplánuji, tam bude jistě dost jeho fanoušků a rodina, kteří nebudou v takový den na politika zvědaví,” napsal rozhlasové stanici.

Články - další články

Doporučujeme