Sebevraždu mu rozmluvil neznámý muž. Dodnes jsou přáteli

27. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Jonny Benjamin and Neil Laybourn (Facebook)

Jonny Benjamin se na svatého Valentýna v roce 2008 rozhodl spáchat sebevraždu skokem z Waterloo Bridge. Všem kolemjdoucím byl jeho osud ukradený, až na jednoho, který mu skok rozmluvil. V současné době jsou přáteli a neustále se vídají.

Nemůžu zůstat na tomto místě, nemůžu být doma. Jsem jen blázen, tak ať to o mně rozhlásí a dají mi pokoj,” napsal Jonny večer před osudovým ránem do svého deníku. Kvůli své schizofrenii si ráno zašel k psychologovi, poté si dal snídani a namířil si to na Waterloo Bridge.

Na mostě přelezl zábradlí a přemlouval se ke skoku. Kolemjdoucí si ho nevšímali, někteří jej dle jeho slov přehlíželi schválně. Byl jim zkrátka ukradený. “Lidé chtějí mít od takovýchto věcí pokoj, nezajímá je to,” uvedl Jonny ve své knize.

V tom se však objevil muž, který se ho zeptal, co tam dělá a proč chce skočit. Muž ho poté začal přesvědčovat, že všechno může být lepší. Jonny se nakonec po domluvě rozhodl z mostu neskočit. Pamatuje si jen útržky, jak ho zatkla policie a jak ho posadili na zadní sedadlo v autě.

Jakmile se dal Jonny dohromady, začal po neznámém muži pátrat. Hledání se mu vyplatilo, protože se z Jonnyho a zachránce Neila Laybourna stali přátelé.

Raising a toast to the #happycouple #royalwedding as we wait for plane to #dundee for our University of Dundee…

Zveřejnil(a) Jonny Benjamin and Neil Laybourn dne 19. květen 2018

Oba jezdí po školách přednášet studentům o životních rozhodnutích a mentálním zdraví. Žákům vypráví Jonnyho příběh, který měl nakonec dobrý konec. Na snímku z jejich faceooku jsou Jonny a Neil vidět, jak čekají na letadlo do skotské univerzity v Dundee, kde je čekala další z mnoha přednášek.

Články - další články

Doporučujeme