Skladatel ze Simpsonových šokoval fanoušky: Oblíbený seriál prý brzy skončí

29. listopadu 2019·Články·Barbora Pisingerová

Simpsonovi (Foto: ČSFD)

Skladatel ze Simpsonových Danny Elfman tvrdí, že se slavný seriál zřejmě brzy dočká definitivního konce. Prozradil to v rozhovoru pro server Joe. Podle jeho informací by se Simpsonovi měli natáčet už jen poslední rok. Příběhy o žluté rodince přitom vznikají již neuvěřitelných třicet let. 

Jedinečnou atmosféru seriálu Simpsonovi vytvářela v průběhu let celá řada lidí. Jedním z nich byl i hudební skladatel Danny Elfman, který mimo jiné stojí za jeho legendární úvodní znělkou. Právě podle něj by však mohla žlutá rodinka po třiceti letech z našich obrazovek zmizet. Skladatel to minulý týden prozradil v rozhovoru pro server Joe .

Po třiceti letech a třiceti jedné sérii se množí kritika, že je už seriál za zenitem a nedosahuje svých dřívějších kvalit. Reportéři se proto Elfmana zeptali, zda s podobným názorem souhlasí. Odpověď, kterou dostali, je pak trochu šokovala.

“No, z toho, co jsem slyšel, se blíží konec, takže ta debata brzy skončí také,” uvedl Elfman. “Nevím to s naprostou jistotou, ale z toho, co jsem slyšel, je tohle poslední rok seriálu,”pokračoval a doplnil, že už uběhlé tři dekády považuje za dechberoucí úspěch.

“Můžu říct, že jsem naprosto ohromený, že seriál vydržel tak dlouho,” nechal se slyšet. “Musíte si uvědomit, že když jsem skládal pro Simpsonovy, napsal jsem tu praštěnou písničku a očekával jsem, že ji nikdo ani neuslyší. Opravdu jsem si myslel, že ta show nemá žádnou šanci,” zavzpomínal.

“Čekal jsem, že odvysílají tři epizody a pak to zruší, protože na tu dobu to bylo hrozně divné. Nemyslel jsem si, že to má šanci,” svěřil se Elfman. Netradiční kreslený seriál si nakonec získal miliony fanoušků po celém světě a stal se jedním z nejslavnějších televizních děl všech dob. A spolu se seriálem se proslavila i Elfmanova znělka.

Mimo úvodní písničku Simpsonových jste ale určitě slyšeli i řadu dalších skladeb z dílny Dannyho Elfmana, i když o tom možná ani nevíte. Pracoval například na hudbě k filmům Dobrý Will Hunting, Muži v černém, Velká ryba, Milk, Střihoruký Edward, Batman, Ospalá díra nebo Noční můra před Vánoci.

Články - další články

Doporučujeme