Student šel přes 30 kilometrů do práce pěšky. Reakci zaměstnavatele nečekal

19. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Walter Carr (Facebook)

Přijít pozdě do nového zaměstnání hned první den si nepřeje vůbec nikdo. Strach z pozdního příchodu vystrašil studenta, kterému se den před nástupem rozbilo jeho staré auto, a tak neměl jak se do zaměstnání dostat. Nakonec si poradil po svém.

Walter Carr bydlí v americkém Homewoodu. Zaměstnání ve stěhovací firmě si však našel v 32 kilometrů vzdáleném městě Pelham. Den před nástupem do práce jej však postihla pohroma – rozbilo se mu jeho staré auto. Carr nevěděl, co má dělat. Na internetu si ani nedokázal najít jakékoli spojení, proto se rozhodl, že půjde pěšky.

Měl jsem začít brzy ráno, ale nenašel jsem žádné spojení, jak bych se tam mohl dostal. Vstal jsem tedy o půlnoci a vyrazil jsem tam pešky,” uvedl Carr pro televizi CBS, která jeho příběh posléze zveřejnila.

Během cesty do zaměstnání jej dvakrát zastavili policisté. Když jim však mladík řekl důvod, proč jde pěšky, jedna hlídka mu koupila snídani a druhá jej malinký kousek svezla. Další pomoc však odmítl.

Carrův příběh se donesl i k jeho zaměstnavateli. Luke Marklin, Carrův nadřízený, byl postojem svého zaměstnance nadšen. “Najít v dnešní době takovéto lidi je opravdu těžké. Klidně mohl jednoduše zavolat, že nepřijde a hodit celý problém na nás, ale on to neudělal,” řekl Marklin, jenž se rozhodl, že svému zaměstnanci koupí nové auto.

Založil proto fond, na kterém je prozatím 8 500 dolarů (190 tisíc korun). “Jsem v šoku a děkuji. Vůbec jsem si nemyslel, že svým rozhodnutím jít do práce pěšky překvapím tolik lidí,” sdělil médiím dojatý Carr.

Články - další články

Doporučujeme