Těhotné dívce (19) zjistili nádor. Porodila zdravou dceru, krátce poté zemřela

2. května 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Pray for Dana

Teprve devatenáctileté dívce jménem Dana Scatton se zhroutil svět, když v sedmém měsíci těhotenství zjistila, že má na mozku nevyléčitelný nádor. Mladá maminka statečně bojovala, aby mohla na svět přivést svou dceru. Jen několik měsíců po jejím narození však zemřela.

Když mladá dívka jménem Dana Scatton čekala své první dítě, zažívala občas menší zdravotní potíže. Cítila problémy při mluvení či polykání, jednou jí selhaly nohy, když dobíhala autobus. Dívka však potíže přičítala stresu ze školy a těhotenství a myslela si, že miminko možná tlačí na nějaké nervy.

Když se o svých potížích zmínila při rutinní těhotenské prohlídce u lékaře, okamžitě ji poslali na testy. A pak se dozvěděla tu nejhorší zprávu, jakou mohla. Lékaři na jejím mozku objevili agresivní nádor, který nebylo možné léčit. Diagnóza zněla difuzní vnitřní pontonový gliom, nádor, který se většinou objevuje u dětí mladších 10 let a žádný pacient obvykle nepřežije déle, než 18 měsíců.

Oba dívčini rodiče dali výpověď ve své práci, aby se o dceru mohli starat 24 hodin denně. Dana bojovala jako lvice a navzdory svému vážnému stavu přivedla na svět zdravé dítě. Holčička, která dostala jméno Aries Marie, se narodila v lednu, o měsíc předčasně.

Mladou maminku poté převezli z Pensylvánie v USA do Mexika, protože tamní klinika tvrdila, že zákeřné onemocnění dokáže vyléčit. Vedení nemocnice však lhalo a skončilo s obviněním z podvádění zoufalých pacientů a jejich rodin.

Na Velikonoční pondělí, 22. dubna, pak Dana navzdory svému odhodlání zemřela. Její holčička ale přišla na svět v pořádku a s láskou bude vychována příbuznými.

 

Články - další články

Doporučujeme