Dojemný příběh. Dcera našla svou matku po takřka 70 letech díky testu DNA

13. prosince 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: thegirlsun/twitter

88letá matka se po sedmdesáti letech konečně setkala se svou dcerou, o které si myslela, že při porodu zemřela.

Američanka Genevieve Purinton porodila svou dceru v roce 1949. Bylo jí tehdy osmnáct let. Kvůli těhotenství přerušila školu, ale diplom ji nakonec pošta zaslala poštou v den porodu, který ale nedopadl dobře.

Mladé mamince totiž v nemocnici řekli, že dítě nepřežilo. “Když jsem řekla, že chci vidět své dítě, řekli mi, že nepřežilo,” uvedla Genevieve Purinton pro WTVT. Rodička se však nechtěla hádat ani vidět úmrtní list. Smutnou zprávu akceptovala a soustředila se na další část svého života.

Vše se však změnilo o několik desetiletí později. 69letá Connie Moultroup si nechala udělat test DNA, protože se chtěla dozvědět více o své biologické matce. Díky testu se dostala ke své sestřenici a následně ke své matce.

Connie Moultroup byla adoptovaná a zvláštní na případu je skutečnost, že dokumenty k adopci podepisovala její biologická matka. “Vůbec jsem nevěděla, co podepisuji,” řekla Genevieve Purinton. “V pěti letech jsem si přála, abych se jednou setkala se svou pravou maminkou,” uvedla po shledání s 88letou biologickou matkou její dcera Connie.

Podle listu New York Times byly stovky a tisíce rodiček v letech 1945 -1973 nuceny k tomu, aby se vzdaly svých dětí. Od roku 1973 byly totiž povoleny potraty. Nemocnice, ve které tehdy 18letá Genevieve Purinton svou dceru porodila, už neexistuje.

Články - další články

Doporučujeme